Агрипантел
"Ние сме териториална реалност, която се е фокусирала върху гастрономическите особености на региона. Създадохме 200 рецепти с суровини, част от които произхождат от солидарни инициативи за реинтеграция на уязвими хора от региона. В момента част от производството на преработените домати е с къса верига и произлиза от полетата, обработвани от социалната кооперация Роса Сера." Така разказв...
...Съставки: Гъби (Agaricus bisporus), слънчогледово масло, зелени маслини, бял трюфел 1% (Tuber magnatum Pico), сол, аромат, аскорбинова киселина: E300.
Срок на годност: 36 месеца.
Начин на употреба: Идеален е като подправка за тостове и пълнежи за предястия, основни ястия, омлети и като основа за всички ястия с трюфел.
Алергени: Продуктът не съдържа алергични вещества или продукти, съдържащи...
Ферма Дуе Палменти се намира в Педара, в сърцето на източна Сицилия и е специализирана в производството и търговията с ароматни билки, които благодарение на близостта си до Етна успяват да развият органолептични характеристики с особена стойност и ароматност, но също така и типични сицилиански продукти като подправки, маслини и сушени плодове.
Всеки етап от производството на нашите продукти, от ра...
...Екстра върджин зехтин, получен от студено пресоване на собствени маслини (култивар Босана). Формат Ho.Re.Ca. 250ml. Капсула, капачка против капене за запазване на зехтина.
...Помпи с елиптичен ротор, за цели гроздове, обрани и ферментирали остатъци, са идеални в агро-хранителния сектор за прехвърляне на ябълки, портокали, плодове, месо, маслини, остатъци, листа от кактус, фурми и полутечни продукти с висока течливост.
Конструкцията на помпата с "двойна камера" позволява на шнека да захранва ротора в най-широката част, осигурявайки много деликатно прехвърляне на...
...Печен патладжан
ПРИГОТВЕНИ ОТ СВЕЖИ ПРОДУКТИ
Рулца от шунка, пълнени с деликатно краве сирене
Артишок по селски
ПРИГОТВЕНИ ОТ СВЕЖИ ПРОДУКТИ
Сушени домати, мариновани по средиземноморски
ПРИГОТВЕНИ ОТ СВЕЖИ ПРОДУКТИ
Маслини по монашески
С чили, чесън, подправки, сол...
...В защитената територия, известна като "пътя на маслото" в Умбрия, на хълмовете на Америни, се отглеждат нашите маслини. Ние извличаме нашето масло FenOlio изключително от собствените си маслини.
Маслото е богато на полифеноли, мощни естествени антиоксиданти с високи нива на витамин E, способни да противодействат на вредните ефекти на свободните радикали.
Качеството на FenOlio не се характеризира...
... интензивен плодов вкус с балансирана горчивина и пикантност, се препоръчва за подправяне на всяко ястие, приготвено с висококачествени съставки.
Формат: 500 мл.
Съставки: 100% италианско екстра върджин зехтин.
Сортове маслини: Moraiolo, Arbequina Toscana.
Система на извличане: Студено пресоване.
Период на събиране: 19 октомври.
Метод на събиране: Предимно механизиран.
Плодовост: Интензивна.
Начин на съхранение: Съхранявайте на хладно и сухо място, защитено от светлина и топлина.
...Хармонично екстра върджин
Типичният златисто-жълт цвят се получава чрез метода на студеното пресоване на маслините, сортовете маслини са Олиарола и Челина. Има балансиран вкус, веднага приятен с нотка на бадеми. Това е плод с умерена интензивност, с приятни аромати на Средиземно море.
Наличен в бутилки:
0,25 л. – 0,50 л. – 0,75 л. – Контейнер 5,00 л.
Благодарение на лекото си вкусово излъчване...
...Салса с летен трюфел и гъби. Без консерванти и без глутен. Перфектна за паста, ризото, яйца, тартинки, предястия. Не съдържа черни маслини за истински вкус на трюфел!
Сос с черни трюфели и гъби. Идеален за обогатяване на различни ястия като предястия, тостове, основни ястия, сосове, месо, ястия на фурна и омлети.
...Специална оферта: пакет от 12 бутилки само за 89€
Бутилка масло 75 cl
ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА: Био зехтинът La Mortella е получен директно от биологични маслини от насаждения в Чиленто и единствено чрез механични процеси, с максимална киселинност в термини на олеинова киселина от 0.24%
ИНДИКАТИВНИ АНАЛИЗИ: Киселинност в олеинова киселина: 0.24%; Неправилности: 0%; K270: 0,24; K232: 1.82; DELTA K...
...Името произлиза от капона, който по онова време лесно се е намирал в сицилианските кухни заради изобилието си. Капонът се е сервирал заедно с домати и патладжан. В началото на миналия век ястието е станало част от популярната кулинарна традиция и капонът е бил заменен с други зеленчуци. Зеленчуците, внимателно подбрани, се пържат отделно и след това се готвят с особена доматена сос.
Съставки: Пържен патладжан на кубчета 37%, доматен сос, олио от слънчогледови семена, екстра върджин зехтин, лук, целина, маслини, каперси, захар, натурални аромати, оцет.
Добре дошли в Minnelea, земеделската компания, която празнува средиземноморската диета чрез натурални и устойчиви продукти. Разположена в сърцето на Чиленто, Minnelea се посвещава на производството на гастрономически изключителности, които уважават околната среда и местната традиция.
Нашите продукти:
• Зехтин екстра върджин: Нашият зехтин екстра върджин се произвежда от селектирани маслини...
... прави качеството и автентичността свои основни стълбове.
От десетилетия нашият основен продукт е артишокът от Бриндизи, вкусен в натуралния си вид или консервиран в саламура или в масло.
През годините решихме да се посветим с ентусиазъм и на други продукти: тиквички, патладжани, домати, гъби, маслини и други зеленчуци.
Нашите консерви са плод на страстната работа на полето, на мъдростта на...
Сан Мауро дел Чиленто е селото на маслото. Разположено на няколко километра от известната туристическа дестинация Ачароли, това село е част от Националния парк Чиленто и Вало Диано. Територията е характерна с древни воденици, пътеки, потопени в средиземноморската растителност и маслинови насаждения. Земеделската компания Botti, горда от своето принадлежност и любовта, която я свързва с нейната земя, произвежда своето екстра върджин зехтин от маслини по традиционен начин.
... пресоване на зехтин. За да произведем нашето Кафе Колибри, полагаме максимални усилия в производството на добро кафе, от отглеждането до печенето. Нашето кафе 100% арабика се произвежда в Хондурас, следвайки строги агрономически практики и след това се обработва ръчно в Италия от ръцете на опитни майстори на печене. Стриктно избягваме използването на вредни пестициди за фауната и флората и се грижим за околната среда, залесявайки зоните на отглеждане. Нашите методи на обработка придават на нашето кафе особен и характерен аромат, дарен му от невероятното биоразнообразие на зоните на отглеждане.
... наши мрежи са нетоксични и подходящи за контакт с храни, технологично напреднали и произведени на 100% в Италия. Гамата от продукти, които предлагаме, включва мрежи с възел, мрежи за скелета, мрежи против птици, мрежи против замръзване, мрежи против градушка, мрежи против насекоми, мрежи против хищници, защитни мрежи, защитни мрежи за скелета, сянка мрежи, мрежи за селското стопанство, мрежи за...
... между земята и виното. Историкът Джовани Антонио Печи, в началото на XVIII век, в доклад за Великото херцогство Тоскана, описва местоположението на днешната изба така: "на хълм с лесен достъп, целият засаден с лози и маслини, се намира малкият замък". През 1902 г. Абадия Арденга получава първата важна награда за вината за хранене, отлежали повече от година, посветена на компаниите, които вече изнасят извън Италия. Днешната компания се обновява през 1934 г. с актуализация на своя Статут.
... остава земеделие. Затова е обичайно да видите италианците да избират земеделието като основна професия. Посещавайки ферма и хотели в Мантуа, можете да получите реалистичен опит да опитате пресни маслини, цитрусови плодове, ябълки, грозде и най-вече Италия.
... Папа Джовани XXIII, основана от Дон Оресте Бенци, който отдавна помага на най-нуждаещите се в Италия и по целия свят. Преобладаващият вид маслини, използвани в отглеждането, е „Морайоло“, който е широко разпространен в района на хълмовете на Асизи и Сполето. Той допринася за производството на масло с интензивен вкус, силен плодов аромат и стабилност във времето. Неговите агрономически и...
... качество и висока устойчивост от екологична и етична гледна точка. NOCERBIA е зехтин екстра върджин от UPO Сицилия Социална кооперация. Познавачите, опитвайки зехтина екстра върджин Nocerbia, веднага усещат, че става въпрос за продукт от Сицилия. Съставът на линията Nocerbia се извършва с маслини от Ночелара дел Беличе, Черасуола и Бианколила. Методът на пресоване е непрекъснат цикъл при контролирана температура с извличане на студено.
... характеристики, като ценим територията и опазваме пейзажа и природата. Масло Angimbe NATURES се получава от селектирани маслини, събрани на ръка в маслиновата градина на Калатафими Сегеста. То се мели в рамките на деня, а маслините се селектират преди пълното узряване, когато все още преобладава зеленото над виолетовото. След това се съхранява в стоманени съдове при контролирана температура и в отсъствие на кислород, за да запази всичките си свойства и да остане непроменено до момента, в който достигне до крайния потребител. Купете нашите продукти удобно от дома си в нашия онлайн магазин!
...използваме естествени методи.
Диви смокини
Естествената среда на нашето крайбрежие, където се намират кактусите, е на тераси, което им позволява да запазят всички органолептични характеристики, микроелементи и аминокиселини, съдържащи се в тях.
Трапезно грозде
Сицилия е вторият производител на трапезно грозде в Италия. Благодарение на медитеранските субтропични климатични условия, можем да присъстваме на...
Ceriellolive s.r.l разполага с многогодишен опит, свързан с дълбока семейна традиция, предавана от баща на син вече три поколения. Компанията е основана през 1911 г. от любовта и отдадеността, които дядо Джузепе винаги е имал към маслините. Организационната структура и обширната търговска мрежа на Ceriellolive s.r.l днес позволяват да се задоволят всякакви нужди на клиента... от класическия търгов...
... съставена от пасища и гори за животни, отглеждани на свобода, като говеда от породата Подолица и черна свиня от Калабрия. Земите, с калциево-глинеста и пясъчна структура, са много плодородни, тъй като са богати на естествени извори. Цялата област, обгърната от средиземноморски климат с горещи и сухи лета и кратки и дъждовни зими, предлага идеални условия за отглеждане на лози и маслини. Днес в компанията работят 35 сътрудници с точно определени задачи. По време на сезона на гроздобера и събирането на маслини, работниците се утрояват.
...
Нашето производство на маслини е разположено в района D.O.P. Монте Етна, точно в териториите с вулканичен произход на общините Бианкавила и Санта Мария ди Ликодия (височина 555 метра над морското равнище), тук нашите маслинови насаждения се обработват без използването на химически продукти.
Маслините, узрели на слънцето на Сицилия и в топлите вулканични земи, се събират между ноември и януари изключително на ръка чрез "Брукатура". Тази процедура позволява на нашия зехтин да запази всички качества и отлични органолептични вещества.
Агритуристическата компания Principe di Vallescura се намира на няколко километра от Пищота. Разполага с 23 хектара, които се издигат по хълма, доминиращ над крайбрежието. Три стари селскостопански сгради, обновени и потопени в зеленината на известните пищотански маслини, сорт маслина, от който се произвежда висококачествено масло, което можете да дегустирате и закупите на самата ферма...
...Аз съм Фердинандо Папалардо, произхождам от семейство предприемачи в агро-хранителния сектор от няколко поколения и разполагам с тридесетгодишен опит в обработката на маслини. Моето екстра върджин зехтин е получен от първото пресоване на селектирани маслини, събрани на ръка в правилния стадий на зрялост от две сортове от Тера ди Бари: "Чима ди Битонто", известна също като Оглиарола или Нострана...