Заведенията Simon-Dutriaux, разположени в близост до Ланс в Пас-дьо-Кале, са резултат от сливането на две компании; Simon, основана през 1886 г. и първоначално специализирана в мариновани продукти, и Dutriaux, основана през 1935 г., която се занимава с пушене на риба. Присъединихме се към групата Floridienne през 2008 г. Тази белгийска група в момента заема лидерска позиция на европейско и световн...
...Тази купаж носи имената на нашите близнаци, родени през 1995 г.
Гордо, мъжествено бяло вино от висша класа, с изискан плодов вкус и деликатен букет. То е Кралят на вината от Елзас. Идеално е в комбинация с риби, морски дарове, бели меса и особено с елзаска зелева салата.
Производство 5%
Сортове: 100% Ризлинг
Валежи: 550 мм/год.
Възраст: 40 години
Отлежаване: 8 до 9 месеца в стогодишни бъчви
Алкохол: 12%
Захар: 11,8 г/л
Обща киселинност: 4,78 г/л
Температура на сервиране: 8-10°C
Съхранение: 7 години...
...Предлагаме ви да сервирате Côtes de Bergerac Blanc моелк или ликьорен с:
- Бланкет от свинско.
- Шукети.
- Сладки авейронски фуас.
- Гасконски пастис.
- Телешки гърди с крем.
- Златисти телешки гърди с крем.
- Салата или ландска чиния.
Côtes de Bergerac бял моелк или ликьорен е вино, произведено във Франция в региона на Югозапад. Препоръчва се да се сервира при температура между 6 и 8°C.
...Френски лещи, конфитюр от патица, бут от Франция, свинска наденица от Франция, конфитюр от свинско месо от Франция, свински корички, готвен сос, чесън, домат, сол, черен пипер, подправки.
СЪВЕТ ОТ ШЕФА:
Реших да приготвя лещите като касулет.
Просто ги загрявам в глинен съд, във фурната, където добавям ½ чаша вода.
Сервирам ги с Минервуа и лека зелена салата с чесън.
Според легендата, ако се консумират на 1 януари, лещите ни носят пари през цялата година.
Ако се ядат в началото на всеки месец, те ни носят желязо.
...Морската салата е смес от 3 водорасли: дулсе, Ulva sp. и нори. Тази смес предлага разнообразие от цветове, вкусове и текстури, които се ценят в гарнитури или салати.
...Сусамовото масло, произведено при първично студено пресоване, е диетично и козметично масло.
Това масло с нежни ментови аромати може да се използва за готвене и подправяне.
То ще допълни табулето, суровите зеленчуци, зелена салата (дъбови листа, ескарола…). Също така е идеално за вашите сладкиши, като шоколадовия кейк.
Тегло: 0,858 кг...
...Солена треска, приготвена на планча с кожата надолу или Chiquetaille de morue: типично ястие от Антилите, сервирано като основно ястие с картофена салата, това е задължително!
...Хмис или Мешуия, алжирска салата, приготвена от печени чушки, обелени и запържени в зехтин с домати и чесън. Много проста, бърза и особено вкусна предястие.
...Референтен номер
3380390100205
Целият кус-кус се консумира горещ самостоятелно или в комбинация с задушени зеленчуци и меса с доматен сос, или студен в салата.
Препоръчва се около 60 г кус-кус на човек. Поставете кус-куса в купа и залейте с равно количество вряща вода. Покрийте и оставете да набъбне за 5 минути. Разделете зърната с вилица.
...Agromaya предлага пълен бял или шарен сусам.
Отличен е, поръсен върху салата, може да се използва за подобряване на вкуса на меса, птици, плодове и зеленчуци. Сусамът, под всякаква форма (в семена, в масло, в паста) е с невероятно хранително богатство. Когато е печени, той губи част от хранителните си качества, но печели на вкус. Витамините, особено, не понасят добре готвенето и се срещат в намалено количество в сравнение с суровото бяло семе.
HECOSFAIR, Бъди герой!
HECOSFAIR, солидарна марка на изключителни, био fairtrade и crueltyfree продукти, ви предлага да се храните здравословно и да консумирате екологично, етично, устойчиво, от 2019 г.
- HECOSFAIR спечели, през 2021 г., наградата за Най-добра crueltyfree хранителна марка във Франция от LUXLife Magazine.
- Също през 2021 г., някои от продуктите на HECOSFAIR в категорията деликат...
EUROTECH CONCEPT е компания, базирана в Тиай, специализирана в износа на оборудване за африканския пазар. Благодарение на нашето познание за този пазар, освен че помагаме на хора, които искат да се занимават с предприемачество, ние помагаме на компаниите да увеличат своята конкурентоспособност чрез механизация. Така снабдяваме малки и средни предприятия, както и индустриални компании. В известна с...
Основана през 2002 г., MAISON VOISINE е семейна компания. Ние сме производител и търговец на едро на местни занаятчийски продукти от Аквитания. MAISON VOISINE е създадена, за да създаде инструмент за местно и регионално разпространение с добро оборудване за охлаждане. Компанията предлага директни доставки до нашите клиенти - месари, колбасари и бакалници. Произхождайки от няколко поколения животно...
...Патé от зелени и черни маслини с домати.
съставки :
Зелени и черни маслини 54%, доматена пулпа 27%, зехтин и двойно концентриран домат 8%, каперси, лук, босилек, аншоа крем, сол.
Използване :
Тази тапенада може да се използва с паста, пица или като гарнитура за зеленчуци, да се добави в сос или да се сервира с зеленчуци, риба или бели меса.
Смесена с винегрет, това е оригинален и иновативен начин за гарниране на салата.
Стъклен буркан 180гр...
...Готвена зелева салата CHOUDOR с бекон в пакет от 5 и 1 кг (други формати също са налични) (Готвена зелева салата, вакуумирано, с патица мазнина за придаване на кръглост на продукта и бекон, за да придаде лек димящ вкус) Цени: 5,70€/кг за две кашони от 6x1кг, доставени. 5€/кг за три кашона от 6x1кг, доставени.
...Meyva fruits secs de qualité - Избор на най-красивите плодове, класове и пл - "Този маслодайен плод е отличен източник на витамини E, B, както и на минерали и микроелементи. Неговата богатство на олеинова киселина (ω9) - мононенаситена мастна киселина, го прави съюзник за намаляване на общия холестерол и LDL (лош холестерол), което позволява намаляване на сърдечно-съдовите заболявания. Той е снабден с антиоксиданти и фибри. ½ пакетче лешници = 1 супена лъжица масло, така че е възможно да добавите в салата шепа лешници вместо вашата порция масло."...
...Традиционната комбинация от семена от целина и морска сол се използва в доматен сок или Bloody Mary, но предлага много повече. Тя може да подправи вашите салати (солта за задължителната салата Цезар!), супи, риби или защо не царевица (?). Позволява да се намали количеството сол, тъй като целината вече съдържа натрий.
...Био екстра върджин зехтин, избран заради богатството си на аромати, възвишен благодарение на деликатния аромат на трюфел (Tuber Melanosporum), истинско черно съкровище на провинциалната територия!
Съвети за дегустация:
Върху салата, карпачо, ризото, пресни пасти или намачкани картофи.
...Изсушен на слънце, Сивият Сол с Подправки разкрива своя неповторим вкус във всички ваши ястия и салати.
Консумиран от хиляди години, чесънът, много ценена подправка, отдавна е част от френската кулинарна традиция.
В кухнята, тази подправка подчертава и възвишава вкуса на вашите ястия.
Магданозът е незаменим в кухнята. И като подправка, и като гарнитура, той придава свежест и аромати на много приготовления.
Традиционно използван:
При поръсване или в края на готвенето: винегрети, домати в салата, на пара риба, миди по мариниерски, на пара картофи.
SKU:SGP250...
...МЕЛИСА - Melissa officinalis
Мек и лимонов аромат. Наричана също пипер на пчелите, билка на дамите. Това растение е перфектно за отпускане в инфузия. Можете да го запарите без притеснения, тъй като е отглеждано на юг от Франция без пестициди и вредни обработки. С две думи, само удоволствие!
Растение
Мелиса - Melissa officinalis.
Кулинария
Инфузия, десерт, плодова салата, бяло месо, сметана, риба.
Форма / Количество
Листа от органична мелиса / 12g - 50g.
Произход
Франция - 100% органично растение.
Ползи
Релаксиращо, сънотворно, стомашно, кардиоваскуларно, антиспазматично.
... идентични характеристики, особено по отношение на Омега 3, като предлага по-фин и деликатен вкус.
Този продукт може да се използва на кубчета или според вашите желания, като например върху блини, в салата или просто с лимонов сок и копър. (наличен в 2 нетни тегла 100g или 200g)
Срок на годност 3 седмици след опаковане.
Референтен номер: PTTRUFTSA100
Състав: Филета от пъстърва, сол
Отглеждане: Пъстърва от Дордон
Вид: дъговидна пъстърва (Oncorhynchus mykiss)
Съхранение: 3 седмици след опаковане, хладилник от 0 до 4°C
Тегло: 200g...