...Фарината T65 е брашно от мека пшеница, което е леко по-пълноценно от брашната T45 и T55. То се получава чрез по-малко интензивно пресяване, което позволява да се запази по-голямата част от зародиша и обвивките на зърното. Това му придава леко кремав цвят, по-рустикален вкус и по-високо съдържание на хранителни вещества. "T65" съответства на съдържанието на пепел, което е индикатор за количеството минерали, присъстващи в брашното.
Произход: Украйна.
Опаковка: хартиена торба от 1кг, 2кг, 5кг, 10кг, 25кг. Палетизация: 750-950кг.
...Произведени от 100% червен зъбен царевица от Югозападна Франция и получени след смилане на зърната, царевичните гризове, семолини и брашна имат търсени свойства в различни кухни по света и сред агроиндустриалните компании за приложения като закуски, зърнени закуски, храна за домашни любимци, пивоварство... Те разполагат с променлива гранулометрия в зависимост от търсенето, варираща от груба текстура до по-фина текстура. Богати на хранителни влакна, витамин B и минерали, те предлагат истински хранителни ползи и текстура.
... анализи
На пшеница
Мелница Buhler, специфично тегло, влажност, протеини, откриване на микотоксини и др.
На брашно
Алвеограф на Chopin, индекс на падане на Hagberg, фаринограф, процент пепел, повредени нишестета и др.
Услуги на тестовата мелница
Контроли на хлебопекарството (методи CNERMA и BIPEA)
Контрол на редовността и качеството на продуктите.
Обучителен център: (одобрен обучителен център от Министерството на френската икономика, индустрията и заетостта)
Обучение по добри практики в хлебопеченето и използването на продуктите MILLBÄKER.
...Електрическа мелницаза зърно с гранитни камъни, произвеждаща до 6 кг брашно на час.
Електрически мотор с мощност 450 W, 220 V, 320 оборота/мин.
Треми за зърно и дървен колектор забрашно от бук.
Гранитни камъни с диаметър 15 см и дебелина 3 см, регулируеми за по-фино или по-грубо смилане.
Производителност 5 до 6 кг/час фино брашно, дори и пълнозърнесто.
Позволява също смилане на царевица...
...
Почистването и поддръжката на FNG са лесни. Универсалната мелница е оборудвана с въздушна инсуфлация на нивото на лагерите, за да се елиминира всякакъв риск от кръстосано замърсяване в случай на многопродуктова употреба.
Обширната гама FNG започва с лабораторната мелница FNG 00 (вижте серията Labline) и FNG1, достигайки до FNG7 за важни производствени капацитети.
...Произведено от регионална екологична култура, нашето конопено брашно е студено пресовано от нас, след което се обработва в мелницата от нашия мелничар. Нашето брашно с вкусове на ядки ще обогати и украси всички ваши сладки и солени ястия! Богато на пълноценни протеини (повече от месото!) и разтворими и неразтворими фибри, то е също така източник на Омега 3-6-9!
Съвети за употреба: В суров вид...
...Нашето конопено брашно е получено от семена на коноп, известни също като ченева, и произлиза от култура на канабис с изключително ниско съдържание на THC (<0,2%) в съответствие с законодателството. Много богато на фибри - 40% и на протеини - 33%. Получава се с нашата мелница от остатъка, получен при пресоването на семената за производството на конопено масло.
Създадена през 1999 г., компанията ETCHE MOULINS DE SOULE е мелница. Ние сме специализирани в производството и разпространението на брашноза хлебари. Работим основно на местно ниво. Не се колебайте да се свържете с нас за всякаква информация!
В Роялмекс отглеждаме зърнени култури – пшеница, ръж и спелта, които преработваме в брашно в нашата занаятчийска мелница с каменна мелница. Тази продукция ни позволява да произвеждаме различни продукти, натурални хлябове или с семена, които се оформят на ръка и се пекат в дървена фурна, както и кифли и брашно. Специалитети: Натурални хлябове от пшенично брашно или със семена, хляб от спелта, ръжен хляб, селски кифли, хляб за сандвичи, фугас с семена, брашна, тортили и черупки от спелта;...