...TM "TERRA" полирана просо се произвежда с помощта на нежна технология за обработка на зърната просо. Тази технология позволява да се запазят всички хранителни вещества в зърнената култура.
Ястията от просо са полезни както за възрастни, така и за деца. Те могат да се консумират за закуска, обяд или вечеря. Приготвянето на такава зърнена култура отнема малко време и усилия.
...Описание :
Обеленият просо е универсална безглутенова зърнена култура, известна със своето богатство на фибри, витамини и минерали. Това е идеална хранителна алтернатива за хора с алергия към глутен или за тези, които търсят да разнообразят диетата си. Произхождаща от древни култури, просото е лека зърнена култура с деликатен вкус, която се приготвя бързо и може да се адаптира към голямо разнообразие от ястия. След обелване, то запазва всички свои хранителни ползи, като същевременно е по-лесно за храносмилане.
Произход : Украйна.
...Хирсовото брашно се състои от смлени хирсови зърна - едно от най-старите зърнени култури с много здравословни ползи. Просо е безглутенова и основообразуваща зърнена култура, която възстановява естествения киселинно-алкален баланс в тялото, пречиства го, бори се с свободните радикали и гъбичките. Брашното е лесно смилаемо, не предизвиква алергии, има леко орехов вкус и е по-евтино от другите...
...Просото е едно от най-древните култивирани растения в Евразия. Просото започва да се култивира преди около 7000 години и представлява ценна зърнена култура. Зърното (наречено просо) се използва за приготвяне на супи, зърнени храни и други кулинарни продукти; то е ценен фураж за птици. Вегетационният период е от 60 до 120 дни. Растението е термофилно и устойчиво на суша, както и на соленост на...
...Обеленият просо VIJAYA е част от нашата гама местни продукти. Тази безглутенова зърнена култура, малка и кръгла, с жълт цвят, предлага интересен принос на витамини и минерали, като същевременно напомня на вкуса на лешника.
Референция:22391...
...Биологичният просо е в центъра на новооткритие благодарение на интересните си хранителни свойства и естественото отсъствие на глутен, което го прави възможна алтернатива на по-разпространените зърнени култури. Днес е забравено и заменено от месото. Неговото ботаническо име е panicum miliaceum, принадлежи към семейството на зърнените култури и произхожда от Изтока.
Просото е зърнена култура с...