... пепел върху плодови дървета: Тя защитава кората от неблагоприятни условия и действа срещу насекоми.
Сушенето на колбаси и шунки в кутия за дълъг период придава леко опушен вкус на месните изделия.
Пепелта влиза в състава на много козметични продукти.
Перални продукти: пепелта влиза в производството на натурална прах за пране.
Дезамерификация на маслини.
Изработка на бижута, емайли.
Събраната пепел...
...Ръчна соларна помпа, проектирана за професионална употреба в месарството и колбасарството, позволяваща солене на едно или две шунки едновременно.
Тази помпа, проста и лесна за употреба, разполага с резервоар за саламура от хранителен полипропилен с капацитет 1,5 литра, прозрачен, което позволява визуализация на нивото.
Подходяща е за течни саламури, за да се осолят шунките.
Иглата за инжектиране е от инокс 316L.
REF:PMPSAMAN
Капацитет (л.):1,5 л
Произведено в:Франция
Височина:32 см
Други размери:Дължина на инжектора: 14 см
Нетно тегло:475 г...
MAAIANA е естествена и френска марка, произведена в Аркашон, Бордо. Ние сме марка, насочена към жени, които продават козметични продукти. Нашата марка е представена при 30 търговци, които са естетисти, спа салони и парфюмери. Не само, че сме френска марка, но също така сме марка, която е присъства на европейския пазар, включително испанския, португалския и италианския.
MAAIANA осигурява добро кач...
...• Мазнина от коричка: повърхностна мазнина от корема
• Мазнина от обвивка: мазнина, получена от обрязване на корема
• Мазнини с или без кожа, ширина 21 см и максимална дебелина 1 см
• Суровини от одобрени кланици на ЕС
ПРИЛОЖЕНИЯ
• Мазнина: колбасарство, солене (месо за колбаси, плънки, пастети…)
• Кожи: шунки, шункови части…
ОПАКОВКА
• Мазнина: голям блок или блок в полиетиленова обвивка от...
...CHARCUTERIE
От Франция, Испания или Италия, Le Delas предлага широк избор от колбаси: от известния цял Pata Negra до готови за употреба нарязани шунки, да не говорим за терини, колбаси и други варени или пушени меса...
...½ Парче от 3.5 кг Срок на годност 30 дни
Ръчно изработено в региона Ланд. Готвене на пара в собствения сок за повече вкус. Произведено във Франция, локално и регионално, по-евтино от италианските шунки.
Много красиви марки от черна трюфел на разреза на шунката. Прекрасен продукт за вашите вечерни аперитиви, семейни празници и уикенд чифоняди.
...Сребърна медал от Международното предизвикателство Гилбер и Гийяр 2019
ГОДИНА: 2017
СОРТ: Шенин.
ТЕРОИР: Глинесто-пясъчен.
ВИНОПРОИЗВОДСТВО И ЗРЕЕНЕ: Нежно пресоване на грозде, огряно от слънцето. Зреене в дъбови бъчви върху фини утайки, за да се извлече сложна структура.
АПЕЛАЦИЯ: AOP Анжу Блан.
ДЕГУСТАЦИОННИ ЗАБЕЛЕЖКИ: Светло златист цвят, блестящ. Аромати на жълти плодове, цветни нотки и подправки (ванилия). Плътно тяло с обем.
СЪЧЕТАНИЕ ХРАНА/ВИНО: Риба в сос, морски дарове, пушени шунки, сирена.
ТЕМПЕРАТУРА НА СЕРВИРАНЕ: 9°C.
Картон с 6 бутилки от 75cl...
...Деми шунка от Байон, чисто свинско от югозападна Франция с ГИП, която се разпознава по нежното и фино месо, получено след 12 месеца узряване. Шунка, която притежава ГИП (Географска Индикация за Произход) за своето качество. Узряла според древно умение. Месото е нежно и сочно, по-малко солено от повечето сухи шунки.
...Нарязвачът за шунка има дължина на рязане от 190 и височина от 130 мм. С помощта на този нарязвач за шунка можете да постигнете дебелина на рязане от 0,2 до 12 мм.
Този нарязвач за шунка в ретро цвят (червен) ще ви позволи да нарязвате вашите шунки, колбаси и твърди сирена, за да получите красиви презентации.
Оптимизирайте вкуса на вашите продукти с дебелина на рязане от 0,2 до 12 мм.
Този...
Основана през 1993 г., Maison Mayté е традиционна баска месарница.
Maison произвежда широка гама от сухи колбаси от Страната на баските: шунки, салами, сухи наденички, плоски или навити коремчета, чоризо, сухо лоумо... Maison предлага също така своите специалитети на основата на патица (фоа гра, магрети, конфити, рилети, пастети от фоа гра), свинско (баски пастет, баски пастет с пипер от Еспелет...
За тези, които не познават нитритите: това е съединение, което може да бъде химическо или естествено (тъй като се съдържа в морковите и манголда), което позволява да се "стабилизира" месото, като инхибира развитието на определени патогенни бактерии. То позволява да се съкратят времето за сушене и следователно да се получи стабилен продукт с високо съдържание на вода (хамонът от Байон може да се на...
В сърцето на Лангедок и Страната на катарите, в Кастелнодар, в Од, SODICAS CONSERVERIE под марката Audary създава за вашето удоволствие най-доброто от традиционната кухня на Югозападна Франция. Касулет, конфити, готови ястия, пастети, шунки, фоа гра, толкова много продукти, които напомнят за добрия живот и добрата храна. Нашите местни продукти и традиционни рецепти все повече се радват на одобрението на потребителите.
Къщата TEIL, разположена в Орияк, е специализирана в производството на колбаси.
Къщата произвежда шунки, наденички, терини, фритони, патета от Оверня и типични колбасарски сладкиши като фьойлети с синьо сирене от Оверня или картофена пита.
Пресните шунки никога не се замразяват, те се осоляват на ръка, със суха сол и по традиционния овернянски метод. Сушенето и узряването на шунките продължава 7 месеца. Наденичките и колбасите се приготвят по старинния начин, следвайки същото майсторство.
Къщата съчетава модерни техники и традиционно майсторство, за да произвежда изключителни продукти.
Основана през 1956 г., компанията OBERTI е специализирана в производството на колбаси и солени меса. С 60 години опит, OBERTI съчетава занаятчийски умения, стари рецепти и съвременни технологии. Месото, използвано за производството на колбаси и солени меса, е качествено регионално месо. Компанията произвежда и предлага наденица, коппа, бекон, солени и сушени шунки и др.
Ла Мезон Лабори, създадена през 1932 година, е специализирана в производството на колбаси от Оверня.
Продуктите на Лабори се произвеждат ръчно, те са автентични и вкусни. Месото е с френски произход и много от продуктите на Лабори са медалисти.
Къщата предлага широка гама от традиционни колбаси, включително: сухи шунки от Оверня, сухи салами, сухи наденички, гърди, стъкленици, консерви, подаръчни комплекти и др.
...
EUROVOLAILLES е търговец на италиански шунки на пазара в Рунжис. EUROVOLAILLES е специалист по шунка от Парма в Рунжис и шунка Сан Даниел в Рунжис. Продажба на едро на италиански шунки на пазара в Рунжис.
EUROVOLAILLES е специалист в продажбата на фоа гра и предлага ексклузивно в Павлиона на птиците известните фоа гра от фермата на Пунтун (Жер). Специализиран дистрибутор на фоа гра в Рунжис, фоа...
...SA SALAISONS PYRENEENNES е компания, специализирана в производството на изключителни шунки.
Salaisons Pyrénéennes прилага автентично майсторство за производството на шунки и изключителни саламури. Както при големите вина, тези саламури се произвеждат от отглеждане на "качествен сорт": сертифицирано бяло прасе от Югозападна Франция.
Продуктите, произтичащи от "сорта" бяло прасе, се предлагат под марката "SALAISONS PYRENEENNES".
Компания BUISSON е търговец на едро на пресни хранителни продукти, предназначени за професионалисти. BUISSON: търговец на едро на сирене в Рунжис и търговец на едро на европейски колбаси. Ние сме на пазара от 1982 година в сърцето на международния пазар в Рунжис. BUISSON управлява 1500 м2 хладилни складове, отговарящи на европейските стандарти. Търговец на едро на хранителни продукти за Европа, на...
Хенри Раффен е 100% семейна МСП от 1937 година, разположена в сърцето на френските Алпи. Ние произвеждаме традиционни сухи колбаси: сухи салами, сухи шунки, традиционни наденици и терини.
Ние предлагаме широка гама от салам от Савоя, както и гама от сухи салами, произведени по старинна рецепта, които многократно са награждавани на Общото селскостопанско състезание.
Нашите шунки от Савоя се...
... нотки на един совиньон, нотките на тютюн и кедър на един велик бордо…
А какво, ако на чинията можем да съчетаем тези внимателно подбрани вина
с други красиви открития от тероара, изключителни шунки, фини колбаси,
редки занаятчийски вкусове? А какво, ако в друг концепт на бар за вино в Колмар, wine-bar, weinbar,
можехме да тръгнем на уникално сензорно изследване? Да пътуваме из картата
на...
...АНДРЕ КАЗО СЛАДКАР в Лорп Сентарай, черпи богатството на своето майсторство и с изискване разработва от много години качествени колбасарски продукти, в най-чисто уважение към традицията на "Терроир". Фирмата се развива в сегмента на висококачествени продукти като: Сухи шунки, Салами, Пресни колбаси и др....
... справедливи съотношения качество/цена… Няма тайна, само добрия вкус, стъпка по стъпка. В основата са най-добрите суровини, меса изключително от Франция. Избор на най-вкусните свински части, с малко мазнина, рамене, шунки, гърди… Не добавяйки вода, която да увеличава теглото! "Домашни" подправки, които ухаят на подправки и аромати от савойската страна, сурови. Пълнене в естествени черва и разбира се, ръчно връзване. Дълго задушаване, занаятчийско пушене с дърва и билки от нашите земи, сушене по старинния метод за нашите салами, наденички, чиполати, мергез от Висша Савоя… Онлайн продажба и директно!
Компанията PIERRE OTEIZA произвежда регионални храни. Ние предлагаме шунки, коремчета, магрети, колбаси, чоризо, гарбюри, кремове, фоа гра, рилети, пастети, конфити, касулети, сирена и вино. Разпространяваме продуктите си във Франция и за износ.
...индустриален и търговски хлад. Стаи за сушене на сирена, шунки и колбаси; сглобяеми хладилни помещения; съхранение и рафтове, отговарящи на хигиенните норми; индустриални изолирани панели; изграждане на лаборатории (сиренарии, кухни и др.); индустриални кухни (котлони, аспиратори, инокс оборудване); климатизация за специална употреба и автомобили; оборудване за барове, ресторанти (кафемашини, машини за лед и др.), магазини (хладилни витрини, везни, рязащи инструменти и др.), за хлебарници и перални (перални машини, сушилни, каландри и др.)...
... ангажимент се основава на три стълба: стриктен подбор на нашите доставчици и суровини, проследимост на продуктите и нашето индустриално майсторство.Нашите продукти са вдъхновени директно от рецептите на територията на Брес и са изработени с внимателно подбрани съставки. Произвеждаме шунки, черни и бели кренвирши и много колбасарски продукти, като глави сирена, Bressan civiers, lyonски колбаси за готвене и още андуйлети.