...Перленечемик е хранителна зърнена култура, получена от ечемик, при която външната обвивка и триците са премахнати. Този процес му придава перлен, гладък вид. С дъвчаща текстура и леко орехов вкус, перленият ечемик е универсална съставка в различни ястия. Той е богат източник на фибри, витамини и минерали, включително желязо, магнезий и витамини от група B. Често се използва в супи, яхнии, салати...
...Перленечемик е органична зърнена култура, направена от полирани ечемичени зърна. Гроздовете съдържат много витамини – PP, B6, B9, E, и микроелементи – калций, фосфор, калий, цинк, натрий и други. Здравословните свойства на перления ечемик оказват положително влияние върху функционирането на мозъка и сърцето, както и върху храносмилателния процес. Овесената каша от перленечемик подобрява зрението и увеличава устойчивостта на организма към настинки и вирусни инфекции.
... върху функционирането на мозъка и сърцето, както и върху храносмилателния процес. Овесената каша от перленечемик подобрява зрението и увеличава устойчивостта на организма към настинки и вирусни инфекции.
Код на продукта HS:1104290400
Опаковка: p чували 25/50 кг (pp) чували
Енергийна стойност (калории) на 100 г продукт: 352 kJ (1684 kcal)...
...Руският учен М. И. Вавилов идентифицира два центъра на произход на ечемика - средиземноморския и западноазиатския регион. По време на разкопките на обекти от късния палеолит в Израел, археолозите откриха зърна от див пшеница и ечемик. Възрастта им беше определена чрез радиовъглероден метод на 19,400 години. Зърна от най-старите култивирани видове пшеница и ечемик бяха намерени в Йордания. Те са на около 11,000 години.
...Гречката от ечемик, както подсказва името, е направена от зърна ечемик. В зависимост от фрагментацията, я разделяме на перленечемик, т.е. цели зърна без люспи, варен ечемик - ечемик и счукан перленечемик, който е смлян и полирани. Това е богата източник на фибри - той има най-разнообразие от перленечемик. Среброто е източник на витамини от група B - B1, B2, B6, Витамин E, K, PP, фолиева...
...перленечемик е цяло ечемично зърно, без обвивка. Ечемичните ядки са богати на витамини от група B, по-специално витамини B1, B2 и B6, както и витамини E, K, PP, фолиева киселина и силиций, цинк, калций, манган и мед.
Перленият ечемик е идеален за различни видове сосове, включително гъбени и месни. Той може да бъде и отлична съставка в ястия като сарми, както и пълнени зеленчуци.
...Ечемикът принадлежи към най-старите култивирани растения. По същия начин като пшеницата, той е бил култивиран по време на неолитната революция в Близкия изток преди поне 10 хиляди години. Зърното от ечемик се използва широко за хранителни, технически и фуражни цели, включително в пивоварната индустрия, в производството на перленечемик и ечемик. Ечемикът е една от най-ценните концентрирани фуражи за животни, тъй като съдържа пълноценен протеин, богат на нишесте. В Русия до 70% от ечемика се използва за фуражни цели.
... под течаща вода, за да се отстранят всички остатъци. Готви се във вода, мляко или бульон в зависимост от вида на приготвянето: след като течността заври, семената се изсипват в тенджерата и се оставят да се готвят 20-25 минути. Може да се готви и на пара или във фурна.
Биологичният перленечемик е много богат на витамини (витамин E и витамини от група B) и минерали (фосфор, калий, цинк, магнезий, желязо, силиций и калций).
...Мгновена смес от флейки "7 Зърнени + Тиквени Семена" от Фирма ДІАМАНТ ООД, произведена съгласно TU U 15.6-13929625-001:2011.
За приготвянето на сместа се използват цели зърнени култури: мека зимна пшеница, ръж, перленечемик, овес, елда, просо, царевица, които са преминали през двойно пречистване, което елиминира наличието на цветни филми в готовия продукт. Рецептата на сместа от зърнени култури...
...Ечемикът е широко използван за хранителни, технически и фуражни цели, включително в пивоварната индустрия, при производството на перленечемик и ечемичени ядки. Ечемикът е една от най-ценните концентрирани фуражи за животни, тъй като съдържа пълноценен протеин, богат на нишесте.
...Перлените ечемичени ядки са органични ядки, произведени от смлени зърна ечемик. Ядките съдържат много витамини: PP, B6, B9, E, както и микроелементи: калций, фосфор, калий, цинк, натрий и др. Полезните свойства на такава каша се проявяват в благоприятния ефект върху работата на мозъка, сърцето и храносмилателните процеси. Перлената ечемична каша подобрява зрението и увеличава защитните сили на...
...От самото начало на съществуването си стратегическата ни индустрия е месната и хранителната промишленост.
Нашето предложение включва:
- черва (свински, агнешки, говежди)
- обвивки (колагенови, протеинови, полиамидни, бариерни, вискозни)
- мрежи, конци, връзки за колбаси
- зърнени храни (печена елда, белена, ечемик, перленечемик, просо)
- ориз
- протеинови препарати
- подправки и билки от цял свят
- готови смеси от подправки
- подправки без добавки "E" (млад лук, бульон)
- средства за солене и обработка на месо
- шунковари...
...- ръчно приготвени пасти от нашите брашна, смлени на камък, прясна и суха биологична паста - Преработени в нашата БиоЛаборатория, в Подере Ла Касаче - малки нахут от Кианти - малки шарени лещи - спелта и перленечемик - печен ечемик на дърва - обелено просо - брашна от зърнени култури и бобови растения, смлени на камък - зърнени люспи - тоскански супи - Туристическо настаняване: в Сиена в агритуризма...