... интензивен плодов вкус с балансирана горчивина и пикантност, се препоръчва за подправяне на всяко ястие, приготвено с висококачествени съставки.
Формат: 500 мл.
Съставки: 100% италианско екстра върджин зехтин.
Сортове маслини: Moraiolo, Arbequina Toscana.
Система на извличане: Студено пресоване.
Период на събиране: 19 октомври.
Метод на събиране: Предимно механизиран.
Плодовост: Интензивна.
Начин на съхранение: Съхранявайте на хладно и сухо място, защитено от светлина и топлина.
...Хармонично екстра върджин
Типичният златисто-жълт цвят се получава чрез метода на студеното пресоване на маслините, сортовете маслини са Олиарола и Челина. Има балансиран вкус, веднага приятен с нотка на бадеми. Това е плод с умерена интензивност, с приятни аромати на Средиземно море.
Наличен в бутилки:
0,25 л. – 0,50 л. – 0,75 л. – Контейнер 5,00 л.
Благодарение на лекото си вкусово излъчване...
...Салса с летен трюфел и гъби. Без консерванти и без глутен. Перфектна за паста, ризото, яйца, тартинки, предястия. Не съдържа черни маслини за истински вкус на трюфел!
Сос с черни трюфели и гъби. Идеален за обогатяване на различни ястия като предястия, тостове, основни ястия, сосове, месо, ястия на фурна и омлети.
...Нашето екстра върджин зехтин се отличава не само защото е произведен в една от най-добрите земи за зехтин и маслини, но и защото е плод на страст, която се предава от поколение на поколение.
Следим целия цикъл на производството на зехтин, като присъстваме на всяка фаза с нашето участие и страст. С нашата маслобойна с високи производствени възможности успяваме да предоставим на клиента продукт с...
...Специална оферта: пакет от 12 бутилки само за 89€
Бутилка масло 75 cl
ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА: Био зехтинът La Mortella е получен директно от биологични маслини от насаждения в Чиленто и единствено чрез механични процеси, с максимална киселинност в термини на олеинова киселина от 0.24%
ИНДИКАТИВНИ АНАЛИЗИ: Киселинност в олеинова киселина: 0.24%; Неправилности: 0%; K270: 0,24; K232: 1.82; DELTA K...
...Името произлиза от капона, който по онова време лесно се е намирал в сицилианските кухни заради изобилието си. Капонът се е сервирал заедно с домати и патладжан. В началото на миналия век ястието е станало част от популярната кулинарна традиция и капонът е бил заменен с други зеленчуци. Зеленчуците, внимателно подбрани, се пържат отделно и след това се готвят с особена доматена сос.
Съставки: Пържен патладжан на кубчета 37%, доматен сос, олио от слънчогледови семена, екстра върджин зехтин, лук, целина, маслини, каперси, захар, натурални аромати, оцет.
Добре дошли в Minnelea, земеделската компания, която празнува средиземноморската диета чрез натурални и устойчиви продукти. Разположена в сърцето на Чиленто, Minnelea се посвещава на производството на гастрономически изключителности, които уважават околната среда и местната традиция.
Нашите продукти:
• Зехтин екстра върджин: Нашият зехтин екстра върджин се произвежда от селектирани маслини...
... прави качеството и автентичността свои основни стълбове.
От десетилетия нашият основен продукт е артишокът от Бриндизи, вкусен в натуралния си вид или консервиран в саламура или в масло.
През годините решихме да се посветим с ентусиазъм и на други продукти: тиквички, патладжани, домати, гъби, маслини и други зеленчуци.
Нашите консерви са плод на страстната работа на полето, на мъдростта на...
Сан Мауро дел Чиленто е селото на маслото. Разположено на няколко километра от известната туристическа дестинация Ачароли, това село е част от Националния парк Чиленто и Вало Диано. Територията е характерна с древни воденици, пътеки, потопени в средиземноморската растителност и маслинови насаждения. Земеделската компания Botti, горда от своето принадлежност и любовта, която я свързва с нейната земя, произвежда своето екстра върджин зехтин от маслини по традиционен начин.
... качество и висока устойчивост от екологична и етична гледна точка. NOCERBIA е зехтин екстра върджин от UPO Сицилия Социална кооперация. Познавачите, опитвайки зехтина екстра върджин Nocerbia, веднага усещат, че става въпрос за продукт от Сицилия. Съставът на линията Nocerbia се извършва с маслини от Ночелара дел Беличе, Черасуола и Бианколила. Методът на пресоване е непрекъснат цикъл при контролирана температура с извличане на студено.
... характеристики, като ценим територията и опазваме пейзажа и природата. Масло Angimbe NATURES се получава от селектирани маслини, събрани на ръка в маслиновата градина на Калатафими Сегеста. То се мели в рамките на деня, а маслините се селектират преди пълното узряване, когато все още преобладава зеленото над виолетовото. След това се съхранява в стоманени съдове при контролирана температура и в отсъствие на кислород, за да запази всичките си свойства и да остане непроменено до момента, в който достигне до крайния потребител. Купете нашите продукти удобно от дома си в нашия онлайн магазин!
Азиенда Агрекола Палано Кармин е създадена от дълбока любов към територията, природата и един по-нежен начин на живот. Азиендата обхваща няколко десетки хектара, на които се отглеждат различни сортове маслини, основно Лечино, Франтоио и Фаволоза 17. Екстра върджин зехтинът 100% италиански Счалено се получава от смес от сортове, отглеждани в Саленто, Лечино, Франтоио и Фаволоза 17; отличава се с...
Ceriellolive s.r.l разполага с многогодишен опит, свързан с дълбока семейна традиция, предавана от баща на син вече три поколения. Компанията е основана през 1911 г. от любовта и отдадеността, които дядо Джузепе винаги е имал към маслините. Организационната структура и обширната търговска мрежа на Ceriellolive s.r.l днес позволяват да се задоволят всякакви нужди на клиента... от класическия търгов...
... съставена от пасища и гори за животни, отглеждани на свобода, като говеда от породата Подолица и черна свиня от Калабрия. Земите, с калциево-глинеста и пясъчна структура, са много плодородни, тъй като са богати на естествени извори. Цялата област, обгърната от средиземноморски климат с горещи и сухи лета и кратки и дъждовни зими, предлага идеални условия за отглеждане на лози и маслини. Днес в компанията работят 35 сътрудници с точно определени задачи. По време на сезона на гроздобера и събирането на маслини, работниците се утрояват.
... събиране на маслини, мрежи за ограждане, мрежи против прах, ветроизолационни мрежи, мрежи за строителството, мрежи за аквакултури, мрежи за плодове и зеленчуци, мрежи за волери, мрежи за охлюви, мрежи без възел, мрежи за ограничаване на строителни площадки, ветроизолационни платна, сянка тъкани, тенти за камиони, тъкани или платна за мулчиране или против водорасли или покрития за басейни, мрежи за...
...
Нашето производство на маслини е разположено в района D.O.P. Монте Етна, точно в териториите с вулканичен произход на общините Бианкавила и Санта Мария ди Ликодия (височина 555 метра над морското равнище), тук нашите маслинови насаждения се обработват без използването на химически продукти.
Маслините, узрели на слънцето на Сицилия и в топлите вулканични земи, се събират между ноември и януари изключително на ръка чрез "Брукатура". Тази процедура позволява на нашия зехтин да запази всички качества и отлични органолептични вещества.
... между земята и виното. Историкът Джовани Антонио Печи, в началото на XVIII век, в доклад за Великото херцогство Тоскана, описва местоположението на днешната изба така: "на хълм с лесен достъп, целият засаден с лози и маслини, се намира малкият замък". През 1902 г. Абадия Арденга получава първата важна награда за вината за хранене, отлежали повече от година, посветена на компаниите, които вече изнасят извън Италия. Днешната компания се обновява през 1934 г. с актуализация на своя Статут.
Агритуристическата компания Principe di Vallescura се намира на няколко километра от Пищота. Разполага с 23 хектара, които се издигат по хълма, доминиращ над крайбрежието. Три стари селскостопански сгради, обновени и потопени в зеленината на известните пищотански маслини, сорт маслина, от който се произвежда висококачествено масло, което можете да дегустирате и закупите на самата ферма...
...Аз съм Фердинандо Папалардо, произхождам от семейство предприемачи в агро-хранителния сектор от няколко поколения и разполагам с тридесетгодишен опит в обработката на маслини. Моето екстра върджин зехтин е получен от първото пресоване на селектирани маслини, събрани на ръка в правилния стадий на зрялост от две сортове от Тера ди Бари: "Чима ди Битонто", известна също като Оглиарола или Нострана...
... логистиката на преработката и особено гарантира абсолютната проследимост на нашите консерви. Нашата гама е широка и пълна, с производство, фокусирано предимно върху: артишок, маслини, чесън, каперси, домати и други зеленчуци в различни видове преработка. Разполагаме с най-признатите международни сертификати за качество.
... увеличи производството и обработваемата площ. Така се ражда Земеделската компания „Разсадници и растения на братя Пантè“, която е интегрирана на националния и международния пазар благодарение на професионализма, вложен в изпълнението на работата. Днес компанията притежава 5 хектара, предназначени за производство и отглеждане на растения, готови за продажба; освен в индустриалния сектор, където се отличава производството на маслини, има и богато и пълно производство на декоративни цитрусови растения, като компанията разполага с голямо разнообразие от размери и форми за всеки вид растение.
обработка, трансформация и опаковане на масло и маслини от маслиновото дърво Ночелара дел Беличе, маслини в буркани за голямо разпространение и в кофи за ресторантьорството, опаковки в пликове за туристически места, пастет от зелени маслини, черни маслини, подправени маслини, пастет от артишок, гъби и сушени домати, правим опаковане и на парчета артишок в буркани. Опаковаме и работим и за трети лица с етикет на клиента.
... абруцките територии, те се млят в кратък срок след събирането им в традиционна маслобойна с гранитни камъни, чрез отцеждане от "първото студено пресоване", което запазва непроменени всички органолептични характеристики на най-истинския зехтин от висша категория, получен единствено чрез механични процеси, като истинска преса на маслини.
... тази древна традиция. Кооперативата винаги си поставя следните цели: Общата обработка на всички маслини, предоставени от членовете, съгласно най-добрите практики в маслинарството, като за целта се осигуряват необходимите съоръжения и оборудване; Съхранението и общата продажба на продукта, получен от обработката на маслините. По време на маслинарската кампания членовете ежедневно предоставят...
... задоволят крайния потребител с продукт с високо качество във всеки ъгъл на света. Маслини за олио и за маса, домати за сос и сушени домати, обработени в серия от типични гастрономически специалитети, от кремове до консерви в зехтин; и още доматено пюре и сушени чушки.
Продукти с гарантирано качество: дърва за огрев и ядки от нерафинирано зехтин, с доставки до дома през всички сезони на годината; услуга за резитба на маслини и обществено озеленяване по правилата на изкуството, с специализирано оборудване, отговарящо на законовите изисквания.
...Маслиновите градини растат на височина между 50 и 110 м над морското равнище, в селските райони на запад от Палермо. Стогодишни маслинови дървета, които съжителстват с местни растителни видове като цитруси, див копър, мащерка и диви аспержи, грозде и ароматни билки, Oleificio Bellacera е компания, която гледа към едно от най-чистите и незасегнати морета на северозападна Сицилия, в залива "Кастеламаре".
Територия, естествено предразположена към култивация на маслини, цитруси, лозя и зеленчуци с отлично качество, с уважение, което се отразява в качеството на неговите селскостопански продукти.
... предлагаме и услугата за мелене на маслини за трети лица.
От 2003 година започва постоянна утвърдителна дейност на всички регионални и национални конкурси за зехтин екстра върджин, сред които Оро делле Марке, Орчоло д’Оро, Гамберо Росо, Слоу Фуд.
През 2016 година в компанията влизат двама млади партньори: Давиде Морганти (Отговорник Производство) и Федерико Пандолфи (Отговорник Търговия и Маркетинг...
Произвеждаме и опаковаме, Зехтин, Маслини, Каперси, Сицилиански пестота. Доставчици на едро за типични магазини, деликатеси, винени магазини, пъбове, барове, ресторанти. Свържете се с нас, за да получите специални цени. GIURBA сицилиански консерви, основана през 1995 г. в Ромета, от семейни аграрни гастрономически традиции и рецепти, предавани през поколенията. Разположен на Тиренското крайбрежие...