... студено от ръчно събрани маслини, оставени да почиват в земята и опаковани без филтриране непосредствено преди изпращане.
"Мосто Оро" илюстрира типичните характеристики на Екстра Вирджин Зехтин Тагиаско, произведен без компромис с качеството. В частност, нашата маслодайна фабрика извършва двуфазно извличане на зехтина, което ни позволява да получим масла, които са относително по-богати на полифеноли и следователно по-вкусни и ароматни.
код:GOLD .25...
...Био екстра върджин зехтин Terre Caudine е продукт от биологично земеделие, който се характеризира с много ниска киселинност (0,1%) и високо съдържание на полифеноли и витамин E. Зехтинът се получава от сортовете маслини Ортиче, Ортолана и Рачиопела, събрани директно от нашите маслинови градини. Отглеждането на маслините се извършва по биологичен начин, с единствено използване на органични торове. След събирането в края на октомври следва незабавна преса на маслините с традиционния метод на студено извличане, който запазва органолептичните характеристики на зехтина.
...В защитената територия, известна като "пътя на маслото" в Умбрия, на хълмовете на Америни, се отглеждат нашите маслини. Ние извличаме нашето масло FenOlio изключително от собствените си маслини.
Маслото е богато на полифеноли, мощни естествени антиоксиданти с високи нива на витамин E, способни да противодействат на вредните ефекти на свободните радикали.
Качеството на FenOlio не се характеризира...
... зехтин с изразителни горчиви и пикантни нотки, благодарение на високото съдържание на полифеноли, които го характеризират и го правят съюзник за защита на здравето; както и отмаслиниот сорта "оглиарола", с много балансирано, елегантно масло с нотки на бадеми и понякога на ябълка и прясно окосена трева. Основният бизнес на компанията е търговията с бадеми, налични на нашата територия под различни...
... тази древна традиция. Кооперативата винаги си поставя следните цели: Общата обработка на всички маслини, предоставени от членовете, съгласно най-добрите практики в маслинарството, като за целта се осигуряват необходимите съоръжения и оборудване; Съхранението и общата продажба на продукта, получен от обработката на маслините. По време на маслинарската кампания членовете ежедневно предоставят...
...Маслиновите градини растат на височина между 50 и 110 м над морското равнище, в селските райони на запад от Палермо. Стогодишни маслинови дървета, които съжителстват с местни растителни видове като цитруси, див копър, мащерка и диви аспержи, грозде и ароматни билки, Oleificio Bellacera е компания, която гледа към едно от най-чистите и незасегнати морета на северозападна Сицилия, в залива "Кастеламаре".
Територия, естествено предразположена към култивация на маслини, цитруси, лозя и зеленчуци с отлично качество, с уважение, което се отразява в качеството на неговите селскостопански продукти.
... 300%! Оливката Coratina се използва на 100% в нашето оливково масло "Smeraldo" "интензивно зелено плодово". Общият брой на фенолните съединения и на α-токоферол е най-висок в младите, зелени маслини, както ги обработваме. Така че маслата, произведени от тези маслини, значително допринасят за усвояването на полифенолите в оливковото масло. Нашето екстра върджин оливково масло (Extranativ) био произхожда от Апулия (петата част на Италия) на плантациите, разположени между морето и националния парк "Висока Мурджа", които се обработват от нашето семейство вече 5 поколения.
ПРОИЗВОДСТВО НА ИТАЛИАНСКО ЕКСТРА ВИРДЖИН ЗЕХТИН
Произведено отмаслини в северна Пулия, Италия, от типични местни сортове: Coratina, Leccino, Peranzana с високо съдържание на полифеноли.