...Полифенолите съдържат екстра върджин зехтин, който предлага 10 пъти повече антиоксиданти в сравнение с конвенционалния екстра върджин зехтин. Нашето масло е получено директно от маслините чрез механичен процес и студено пресоване, без филтриране и с внимателно естествено декантиране, за да се запазят високо качествените полифеноли. То се извлича директно отмаслиниот сорта Arroniz в точния...
...Нутриционно, зехтинът от първото пресоване е много ценен заради високото си съдържание на мононенаситени мастни киселини, особено олеиновата киселина, както и заради приноса си на естествени антиоксиданти, като полифеноли и витамин Е. Тези компоненти не само допринасят за вкуса и стабилността му, но също така предлагат важни ползи за здравето, като защита срещу сърдечно-съдови заболявания и...
... съдържание на наситени мастни киселини в сравнение с други растителни масла.
- Получен отмаслини, отглеждани без пестициди и химически торове, което го прави по-здравословен и устойчив продукт.
Приложения на органичното зехтин:
- Кулинария и хранене: Идеален за подправяне на салати, готвене на бавен огън, намазване на хляб и др. Придава вкус и хранителни свойства.
- Лична грижа: Използва се при производството на сапуни, кремове,...
...Маслиново масло от висша категория, получено директно отмаслини само чрез механични процедури. Студено пресовано, Пикуал, събран през октомври.
Със златистозелен цвят, то притежава интензивен плодов аромат и цветови нюанси на зелено. Има дълготрайна устойчивост, доминирана от приятно парене, което разкрива високото съдържание на полифеноли, като гаранция за запазване на всички негови естествени...
... филтриране
Метод на извличане: Студено извличане
Киселинност: ≤ 0,8%
Индекс на пероксидите: ≤ 20
Ползи: Високо съдържание на витамин E, полифеноли и олеинова киселина. Това прави зехтина един от най-здравословните AOVE в света.
Вкус: Зелен горчив и леко пикантен, вкус на зелени листа, прясно нарязана трева, зелени банани и артишок.
Аромат: Има аромат на зелени маслини, зелена ябълка, бадеми и артишок.
Съчетание: Перфектно се съчетава с всяко ястие,...
... сензорното качество на продукта.
Този екологичен зехтин се отличава с високото си съдържание на полифеноли, които придават на екологичния зехтин антиоксидантни свойства, защитават от сърдечно-съдови заболявания и имат противоракови качества, наред с други.
...Зехтин екстра върджин, извлечен отмаслиниот сорта Пикуал, отличаващ се с отличен състав на мастни киселини и количество естествени антиоксиданти. Високото съдържание на мононенаситена олеинова киселина помага за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, а ниското съдържание на линолова киселина и високото съдържание на полифеноли го правят най-стабилното масло, което съществува; това е зряло масло с голямо тяло. На вкус е балансирано в горчивината и пикантността, напомнящо на доматеното растение и зеления бадем.
...Зехтин с отличен вкус, способен да предаде невероятен баланс между горчиви и пикантни аромати. Тази разновидност се характеризира с естествени аромати, тъй като се произвежда отмаслини, свободни от пестициди и химически продукти, което предоставя на потребителя зехтин с голямо количество полифеноли, които помагат за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания и обогатяват клетките, удължавайки по този начин живота на нашите потребители.
...трева, домат, ябълка, получавайки масло, което е нежно на вкус, но интензивно по аромат, свежо и приятно за небцето, съчетавайки сладостта на манзанила касереня и горчивината на пикул екстременьо, масло, което има всичко за всеки вкус, затова го прави уникално в своя род. ЧИСТ СОК ОТМАСЛИНИ БЕЗ НИКАКВИ РЕФИНИРАНИЯ...
... TellusMagna сме наясно, че тайната на добрия зехтин е в маслините с най-високо качество, извлечени директно от дървото в момента на узряване. Тогава съдържанието на полифеноли, отговорно за свежите аромати и плодовите вкусове, достига своята пълнота. Зехтинът TellusMagna, 100% натурален сок, се произвежда само отмаслини, извлечени директно от дървото в момента на узряване, и е продукт, който е внимателно...
... начин за околната среда в Сиера Морена в Кордоба. Вариантите на тези маслини са Пикуал, Арбекина и Невадило Негро (последният е местен и уникален за тези земи). Получената смес е била изследвана от най-престижните учени, които заключават, че това масло предлага най-много ЗДРАВНИ СВОЙСТВА, благодарение на високото си съдържание на полифеноли (естествени антиоксиданти), което може да е три пъти повече от това на други масла от същата категория.
... трева и домат. Масло с голямо тяло, с леко горчиво и пикантно усещане, което е индикативно за по-високия процент антиоксиданти (полифеноли), характерни за маслините в верижния период от сорта Пикуал. С по-високо съдържание на олеинова киселина, което го прави по-здравословно и основен компонент в ценената днес средиземноморска диета. Особено препоръчително за консумация в суров вид, за тези, които...