...Продуктът, произведен между май и юни, е мед, който има тенденция да кристализира. В течна форма, цветът му е кехлибарен, докато при кристализацията има тенденция да се изсветлява. Миризмата и ароматът са леко плодови - със средна интензивност - от мускатно грозде и праскова.
СЪЧЕТАНИЯ
Заради своята ясно плодова вкус и характерната си "обгръщаща" природа, медът от ailanto се съчетава много добре с плодови салати и сладоледи с плодове или на плодова основа, успявайки да хармонизира и разнообразие от различни вкусове; препоръчва се да се опита с зрели сирена.
...Това изискано вино има интензивен и плътен вкус с нотки на тъмни плодове и подправки. Произведено в Италия, MEDAINA Barolo DOCG е перфектният избор за любителите на виното, с 75 cl чисто удоволствие във всяка бутилка. Перфектно за комбиниране с месни ястия или зрели сирена.
...Посветена на Бонавентура Машио, основателя на компанията в Гайарине, роден през 1903 г., чиито изследвания и работа са поставили основите в областта на дестилацията. Неговият метод тук е представен отново, според перфектен баланс между различни гроздови семена, дестилирани в специални аламбики. Неговата мекота идва от умело отлежаване в дървени бъчви.
ОРГАНОЛЕПТИЧНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
Аромат: деликатен, подправен с нотки на зрелиплодове.
Вкус: мек и балансиран, с голяма дълготрайност.
КОРОБКА ОТ 6 БР
1 БР = ЕВРО 7,50
1 ПАЛЕТ 72 КОРОБКИ ОТ 6
МИНИМАЛНА ЗАЯВКА 30 ПАЛЕТИ...
...Мацерацията на ципите се извършва при контролирана температура и продължава 20 дни. Виното след това преминава в дъбови бъчви, където отлежава поне 12 месеца, а след това още една година в бутилка, за да се постигне голямо равновесие и ароматна богатство. Барбера е щедра и с голяма структура, здрава, важна, която очарова с комплексните нотки на подправки, малки червени плодове, горски подраст, мента, ванилия и лакрица. Барбера от висш клас, която е подходяща за съпровод на червени меса и зрели сирена, за вълнуващо гастрономическо изживяване.
...Изключително силен.
Бира с висока ферментация и пълноценен и мек вкус. Ароматът е сладък и перфектно балансиран с кремообразна и компактна пяна.
Четири специални ечемични малта и две благородни хмелови разновидности придават елегантни нотки на сушени плодове и лакрица.
Отличен с червено месо, задушено или печено, барбекю, пушена риба, зрели сирена, подправени козе сирена и торта Захер.
...{"Съчетания":"Отличен след хранене и перфектно допълнение за сухи сладкиши, плодови тарти и други традиционни италиански десерти.","Цвят":"Слама-жълт с леки зеленикави отенъци","Вкус":"Елегантен, с правилната мекота, която съпътства леката кисела нотка с баланс.","Нос":"Деликатни аромати, плодови и цветни нотки, напомнящи на зрели екзотични плодове.","Съхранение и сервиране":"Бутилките трябва да се съхраняват в хладна и суха среда, далеч от светлина и източници на топлина. Сервирайте при температура между 6-8°C. Препоръчва се доста голяма чаша с форма на тюлип."}...
...Витинио: 100% Небиоло.
Винификация: традиционна ферментация с мацерация под капачка за около 21 дни.
Отлежаване: 36 месеца в малки бъчви от френски дъб.
Цвят: интензивен гранатовочервен.
Аромат: интензивен и сложен, с нотки на малки горски плодове и сладки подправки.
Вкус: сух и пълен, хармоничен и с добра дълготрайност.
Алкохолно съдържание: ±14%
Гастрономическо съчетание: изискано вино, подходящо за основни ястия от червено месо, особено задушени и печени, зрели сирена и сложни ястия с фондю и трюфел.
Сервирайте при температура около 18°C.
...Име на продукта
Capo Borgo I.G.T
Място на произход
От лозята на имота в общината Монталчино
Състав
Грозде Санджовезе
Цвят
Яркочервен с рубинено-виолетови нюанси
Аромат
Винен, отличителен, с нотки на зрелиплодове
Вкус
Сух, гладък и приятен
Комбинации
Паста с сос, задушено месо, печено, сирене
Препоръки за сервиране
Отличен по всяко време и температура, но не прекалено охладен...
...Интензивно червено с рубинени отблясъци.
В носа се усещат зрели червени плодове, най-вече вишна и череша.
В устата е мощно и в същото време кадифено с нотки на лакрица.
В дългия финал тоновете, изразени в носа, се завръщат с последователност и баланс.
... аромати на малки зрели червени и черни плодове, нотки на вишна и лакрица, обогатени с аромати на средиземноморски билки, фини и сладки подправки. В устата е приятно топло, солено и пикантно, всичко перфектно съчетано с минерална палитра. Неговата богата и кадифена структура е добре балансирана от таниновата сложност и елегантната, дълготрайна персистенция.
Това е вино, което отлично се съчетава с най-изисканите и елегантни ястия. Перфектно за придружаване на сирена с голяма структура и соленост или важни месни основни ястия.
...Вино, получено от винопроизводството на грозде Негроамаро (90%) и Малавезия Нера (10%). Зона на производство: Саленто, между провинциите Бриндизи и Лече. Отлежаване в барици.
При носа се появяват нотки на зрели червени плодове и конфитюри, подправени с черен пипер, лакрица, печени нотки и балсамова нотка от средиземноморска растителност.
Идеално с твърди сирена като Комте, Горгонзола, колбаси като свинска панчета, чоризо, капоколо и червени меса на скара.
...ЗРЕЛИ С БАЛСАМОВ ОЦЕТ С ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ВКУС, ИМАМЕ СИРЕНА С ПЛОДОВЕ ОТ 3 КГ, ЗРЕЛИ В СОК ОТ БОРОВИНКИ И ШИРОК ИЗБОР ОТ СИРЕНА И СУШЕНИ МЕСА С ТРЮФЕЛ, РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ САЛАМИ, КОИТО ЩЕ ЗАПОМНИТЕ ЗАВИНАГИ, УНИКАЛНИ ПРОДУКТИ, КОИТО СА НАШАТА СИЛА, КАМЕМБЕР ОТ БУФАЛА И ОВЦА, СВЕЖИ СИРЕНА С УНИКАЛЕН ВКУС И ВСИЧКИ ИТАЛИАНСКИ СИРЕНА И ПРОШУТ ДПП, НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДА НИ КОНТАКТИРАТЕ ЗА ВСЯКА ИНФОРМАЦИЯ.
Компания, специализирана в производството и преработката на ароматни и лечебни растения, производство на етерични масла и екстракти, студено пресовано растително масло от зрелиплодове на мастиково дърво (Pistacia lentiscus), продукти, предназначени за билкари, фармацевтични компании, козметични и парфюмерийни индустрии. Особено внимание се обръща на изследванията и екстракцията от ендемични растения на Сардиния (хелихризум, мастиково дърво, розмарин вербенон, мащерка и мирт).