... различни видове преработка, рязане или пресоване, в зависимост от това дали искате да предлагате продукт като нарязан, пулпа, кубчета или резени.
По-малко течна и по-плътна от пюре, доматената пулпа се използва в много рецепти, от редуцирани сосове до пълнени фокачии, от "калцони" до зеленчукови гратини и супи.
Оценява се и остатъчното съдържание на захар в плодовете. След това плодовете се измиват с водни струи и в резервоари, за да се отстранят всякакви чужди частици, получени от прибиране, зелени части и неподходящи плодове.
...Мащерката е ароматна подправка, подходяща за овкусяване на месо, риба, яйца, сирена, домати, яхнии и супи. Освен че се използва за оцети и ароматизирани масла, тя също така се използва срещу охлаждащи заболявания.
Налична в пунет или полистирен с различно тегло.
...Характеристики:
Нарязана на кубчета доматена пулпа, потопена в лек сок, извлечен от пресни домати, с висока консистенция и красив червен цвят, гаранция за здравословен продукт, събран в правилната степен на зрялост. Идеална като основа за сосове, супи, яхнии и за гарниране на брускети и крутони.
Опаковка:
Аseptичен чувал от алумино-пластикова комбинация
Опаковка: Bag in box 10 кг (2 чувала по 5 кг за кутия)...
..."Фризе Интеграли" са вариант на традиционните "фризе" от Пулия, приготвени с пълнозърнесто брашно за по-русти и автентичен вкус. Тези "фризе" се пекат в дървена фурна, което им придава хрупкава текстура и уникален вкус. Идеални са за консумация с екстра върджин зехтин и пресни домати, или като основа за рибни супи. "Фризе Интеграли" са ръчно изработен продукт, приготвен с висококачествени съставки, за да се гарантира автентичен и неустоим вкус.
...Екстра върджин зехтин с изобилен и обгръщащ букет от аромати на артишок, зелени домати и полски цветя.
Интензивен, устойчив и чист вкус, с пикантни усещания и балансирани нотки на горчивина.
Подходящ за ястия с важна структура, като червени меса, супи от бобови култури или класическия печен октопод от Пулия.
Ние сме сред малкото в Италия, които произвеждат този моно сорт.
... на растителни тонове.
Зехтинът Кортина трябва да се опитва и цени за уникалните и неповторими вкусове и аромати, които освобождава. Има много храни, които добре се съчетават с това масло с важен и решителен вкус.
В кухнята се препоръчва за подправяне на зеленчуци и месо на скара, гъби манатарки, но също така и засупи от смесени бобови култури, салатни домати и особено за сезонни сирена. Маслото от Кортина се гордее и с най-високото съдържание на олеинова киселина, което противодейства на лошия холестерол.
...намираме го в апетитни брускети или в типичната "аквасала", препечен хляб, накиснат във вода, гарниран с суров лук, домати, поръсен с риган и добро екстра върджин зехтин, строго пулийски. Хлябът остава основен дори в пулийските супи; панкотто, полят с екстра върджин зехтин, придружава ястия на основата на типични за района зеленчуци. Сред ястията на основата на зеленчуци, на върха на вкуса е пюрето от фава с диви цикории. Сред първите ястия не можем да не споменем известните орекиете, ръчно приготвени, с върховете на репата. В кухнята на Гаргано и пулийската кухня като цяло.