...Създаден и произведен в Conserve Conti, този песто обединява традиции от Сицилия, датиращи от дълго време. "Дивият копър" - спонтанно растение от етнеанската територия, с уникален, силен и характерен вкус, е идеален като подправка за основни ястия (паста с сардини) и често се използва в комбинация с рибно ястие, но също така е похвално, ако се добави към супа от бобови растения, например нахут или фасул. Верни на традицията, за да подчертаем вкуса, го произвеждаме изключително в екстра върджин зехтин. Опитайте го и се насладете на истинската сицилианска традиция.
..."Il Caprino al Finocchietto Selvatico" е нишов сирене, произведено от козе мляко и ароматизирано с дивкопър. Това сирене се характеризира с ароматен вкус и мека текстура, което го прави перфектно за аперитиви и предястия. "Il Caprino" е продукт с високо качество, произведен в ограничени количества и награден със сребърен медал на конкурса "Alma Caseus". Неговото занаятчийско производство и уникален вкус го правят продукт на изключителност в италианската млечна традиция.
...Саламиното е един от най-популярните колбаси в Италия. Ние решихме да създадем калабрийска версия, която се отличава с яркочервения си цвят и пикантност. То се получава строго от рамото и корема на свинята, към които се добавя свинска мас, всичко нарязано на ситно отделно и след това смесено заедно с добавка на типични калабрийски подправки: черен пипер, чили и дивкопър. Смеската се пълни в...
...Ароматът на дивия копър, обогатен с вкуса на сардини, стафиди и аромата на шафран в подправка от най-класическата сицилианска кухня за приготвяне на уникални паста ястия.
СЪСТАВКИ:
Дивкопър свеж мин. 80%, пресни сардини, филета от аншоа, стафиди, борова ядка, зехтин, слънчогледово масло, пресен лук, сол, черен пипер, шафран.
Може да съдържа парчета от черупка на борова ядка.
Опаковки от: 190 г; 290 г; 950 г; 2.850 г...
... аромат.
Древните корени на този колбас се намират в тосканския регион, където още през средновековието се е използвал дивкопър, за да замести черния пипер, който по онова време е бил много по-скъп и труден за намиране.
Терминът Finocchiona също така е записан в различни италиански речници и енциклопедии от 1875 г. Сред тях е и известният Treccani, който го свързва с определението за типичен тоскански деликатес.
...Маслиновите градини растат на височина между 50 и 110 м над морското равнище, в селските райони на запад от Палермо. Стогодишни маслинови дървета, които съжителстват с местни растителни видове като цитруси, дивкопър, мащерка и диви аспержи, грозде и ароматни билки, Oleificio Bellacera е компания, която гледа към едно от най-чистите и незасегнати морета на северозападна Сицилия, в залива "Кастеламаре".
Територия, естествено предразположена към култивация на маслини, цитруси, лозя и зеленчуци с отлично качество, с уважение, което се отразява в качеството на неговите селскостопански продукти.
Търговия на едро с натурални продукти за пълнене на възглавници: черешови костилки, ленени семена, семена от рапица за пълнене на нагряващи или охлаждащи възглавници, спелта, просо и елда, както и стърготини от кедър за пълнене на йога възглавници, легла и дивани, след това лавандулови цветя за ароматизиране на вашите възглавници, гардероби и помещения, но също така и етерични масла от лавандула и кедрово дърво, накрая цветя от дивкопър.
Нашата компания е на пазара повече от 50 години, извършваме ръчна обработка и използваме качествени италиански суровини. Награждавани сме на национално и международно ниво с нашите зрели качокавали с примитиво (червено вино) и козе сирене с дивкопър.