Tenute Bruno е визитната картичка на територия, която е свързана с производството на зехтин и вино, базирана в Южна Италия, в община Маруджио. Компанията обхваща площ, където маслиновите дървета и лозята се обработват в съответствие с най-строгите екологични земеделски методи. Впечатляващите стари маслинови дървета доминират в сцената, с техните уникални "извити" стволове, а лозята частично растат...
...Примитиво IGP Пулия от района на Таранто и Бриндизи. Алкохолно съдържание 13,00% Vol.
Минимална поръчка 720 бутилки по 75 cl. Общо кашони 60, всяко с 12 бутилки.
...Вино, получено от 100% Примитиво. Зона на производство: Саленто, между провинциите Бриндизи и Лече.
Винификация в червено с термо регулиране на ферментационния процес.
Характеризира се с мекотата на танините си и дълготрайността на вкусово-олфактивните усещания.
В аромата изпъкват нотки на зрели червени плодове като ягоди, малини и къпини, също и под формата на желета.
Идеално е с зрели сирена като Качиокавало Подолику, Кастелмано, Проволоне дел Монако, паста с болонезе сос, бели меса по ловджийски.
...Сме семейна земеделска компания, разположена в горния Саленто в Каровиньо (БР) - Пулия. Произвеждаме вина IGT Саленто, които са лесни за пиене, но не банални, като спазваме автентичността и особеностите на местните сортове грозде, като примитиво, негроамаро, малвазия и отявианело. От земите на нашата собствена Масерия Петрасанта произвеждаме и висококачествено екстра върджин зехтин от вековни...
...Производствен район: Леверано (Ле). Грозде: 70% Негроамаро, 20% Примитиво, 10% Монтепулчано. Система на отглеждане: алберело.
Натура на почвата: алувиална, средно глинеста, с участъци, склонни към варовик.
Винификация: след внимателен подбор на гроздето, то се подлага на отделяне на зърната (без пресоване). Мостото ферментира в стоманени резервоари в продължение на 10-12 дни при контролирана...
Нашата компания е на пазара повече от 50 години, извършваме ръчна обработка и използваме качествени италиански суровини. Награждавани сме на национално и международно ниво с нашите зрели качокавали с примитиво (червено вино) и козе сирене с див копър.