...Вкусът на ригана е интензивен, леко горчив и тръпчив. Малките нюанси на вкуса произтичат от качеството и различните условия на отглеждане. Затова вкусът на листата на ригана в някои региони е по-мек или остър. Подправката най-често се използва в средиземноморската кухня. Типичните ястия като пица, доматена супа, месо, риба и салата получават допълнителен вкус благодарение на пикантния нюанс на...
...Този червен пипер от Кампот се счита за изключителен пипер и има интензивен, но сладък вкус, с много свежи нотки срещу флорална, плодова основа. Тези избрани зърна пипер се берат на ръка в оптимална зрялост. Те се бланшират и след това веднага се сушат, за да се запази красивият им характерен червен цвят. Този метод и земята, в която се отглежда, придават на този пипер много специфични свойства...
... овална форма. Техният дебел, жълт кожух е здрав и съдържа много етерични масла, които придават интензивен аромат. Сочната пулпа съдържа малко семена и предлага силен, леко сладникав и мек вкус.
3. Произход и история
Лимонът Lunero произхожда от Средиземноморието, особено от Испания, където се отглежда от векове. Името „Lunero“ произлиза от испанската дума „luna“ (луната), тъй като прибиране на...
... рафинирането, това масло е подходящо и за пържене.
Нашето екстра върджин био зехтин има зелени до тъмнозелени нюанси и плодов, интензивен вкус на маслини. Нашият рафиниран био зехтин има жълт до зелен цвят и плодов, мек вкус на маслини.
Био зехтинът се получава от месото на плодовете на маслиновото дърво Olea europaea чрез механично студено пресоване, отделяне от водната фаза и филтрация. След това, при необходимост, той се рафинира.
...Мек зелени пипер от Шри Ланка
В (пра)горската местност в горещо Шри Ланка растат катерещите се растения на пипера. Незрелите пиперки се берат на ръка от началото на ноември до средата на януари и се сушат внимателно на въздушен поток или чрез замразено сушене. По този начин цветът остава запазен, а вкусът става по-интензивен.
Зеленият пипер е по-мекото пиперно зърно и притежава по-свеж аромат с леки тревисти нотки. Подходящ е за всички ястия, които трябва да бъдат малко по-нежни и все пак ароматно подправени.