...ОРИГИН
Вино Бяло Молекулно
Шато Казо разполага с великолепна гирардинска шато, чиито корени датират от 16-ти век. То е идеално разположено в Горно, на една от най-старите пътища на Entre-Deux-Mers, само на няколко километра източно от Сауветер дьо Гиен.
Неговият лозов масив от над 300 хектара, от които 7 са посветени на производството на това Entre-Deux-Mers, се радва на изключителна позиция...
...Бялото вино, произведено основно от светли гроздове, се отличава с свежест и лекота. Често е живо и плодово, и се цени за своите аромати на цитруси, ябълка, круша или бели цветя. Бялото вино може да бъде сухо, полусухо или сладко, предлагайки голямо разнообразие от вкусове, които прекрасно се съчетават с морски дарове, риба и меки сирена. Независимо дали става въпрос за Шардоне, Совиньон Блан или Ризлинг, всяко бяло вино разкрива деликатни нотки, които го правят идеален спътник за моменти на приятелство или изискани ястия.
...От 1957 г. на традиционна основа, това сладко натурално вино е на върха на нашите продажби с красиво кехлибарен цвят.
Ето един сладък мускат, какъвто обичаме, благодарение на ароматите на пъпеш, праскова, кайсия, но също и евкалипт.
Вкусът успешно съчетава деликатно сладостта и свежестта. Това е крехък баланс, но който отразява тероара на мускатите от Лунел.
Наличен в бутилки или на едро.
... за етикетиране на своите скромни производства, Ninette Auto е универсален и адаптивен към широк спектър от цилиндрични продукти в различни сектори. Тези сектори включват винопроизводство (бутилки вино: половин бутилки 37.5 cl, бутилки 75 cl, магнум и др.), козметика (крем, парфюм, течен сапун и др.), храни (плодови сокове, подправки, мед, сладко, сос и др.), химия (домашни продукти, продукти за поддръжка, моторно масло, перилен препарат, разтворител и др.) и боя и лак (контейнери, кутии и др.).
Скорост на етикетиране: до 10 продукта/минута или 600 бутилки/час
Етикетиране: до 2 етикета...
Основана през 1832 г., къщата CASTAREDE е най-старата къща за Арманяк във Франция. Нейното майсторство се предава от поколение на поколение. Това е Флорънс Кастаред, шесто поколение, която през 2016 г. получи етикета EPV (Entreprise du Patrimoine Vivant), който награждава занаятчийски предприятия с рядко, известно или наследствено майсторство.
Къщата Castarède произвежда своите Арманяци на своето...
...Сухият салам с трюфели, една от нашите звезди!
Обогатен с парченца летен трюфел, вкусът му е деликатен и фин.
Ако търсите изтънченост, тук е мястото!
Малко +:
Сухият салам с трюфели ще се съчетае перфектно с добро плодово или сладко бяло вино, за да подчертае този толкова особен аромат.
За шикозни вечери и изцяло в елегантност!
Както и саламът с манатарки и смокини, той може да бъде една от...
...Монбазияк е френско сладковино, произведено на юг от лозята на Бержерак, на стръмни склонове, изложени на север, на левия бряг на Дордоня, в околностите на селото Монбазияк. То се ползва с контролирано наименование за произход.
...На основата на бяло вино (AOP) и мацерация на плодове и билки.
В изискана и елегантна бутилка от 50cl.
Малко сладко и много освежаващо, идеално за споделяне с приятели!
...Процесът на ферментация отнема много повече време и се извършва при по-ниска температура в сравнение с гроздовия сок. Това запазва здравословните съставки в сок от нар и придава богат и плодист вкус и аромат. Полусладкото вино от нар NRAN е в цвят кестеняво, приятно кисело и ароматно в носа. Вкусът е плодист и обширно пикантен. Танините са на меката страна. Послевкусът е дълготраен, с наситен вкус на горски плодове и нар. NRAN е освежаващо коктейлно вино, сервирано леко охладено. Препоръчва се да се пие NRAN с меки сирена, плодове и десерти.
...Гурманско и ароматно вино.
Произведено от купаж с преобладаващ Семillon, това сладковино е идеално за празнични вечери или аперитив. Совиньон Блан и Совиньон Гри, които съставляват купажа, му придават добра киселинност и свежест, които балансират сладостта.
Цвят: Бяло
AOC: Бордо Супериор
Лозя: Лимонно-глинеста почва
Винификация: Отлежаване на фини утайки 2 месеца...
...Много ароматен ликьор с характерен нос на черешово сладко. На небцето ще откриете череша с подправъчни нотки. Сервирайте много студен върху лед, в коктейли или смесен с пенливо вино.
ТЕГЛО: 1,3 кг...
... баланс. Бутилка, която да се насладите с сирена с плесен или шоколадови десерти. Наслада от сложност и лакомство!
Съдържание: 75cl
Тип: Сладко натурално червено вино
Остатъчни захари: 103g/L
Сортове: 90% Гренаш, 5% Каринян и 5% Макабео
AOC: Мори
Годност: Да се пие веднага и да се съхранява до 2050
Температура на сервиране: 14-16°C...
DS2Vin е специализирана винена изба, която предлага спиртни напитки, бири и алкохоли от високо качество, разположена в Pont d’Ain, Франция. Натали СКАТАРЕЛИ, експерт по вино, предлага своя опит в избора на най-добрите тероари от Франция и Италия за всякакви поводи, като сватби, професионални събития или ресторанти и хотели, винари, вносители или други професионалисти.
Не се колебайте да се свърже...
...«Императорът», плътен бял вино, сладко, с чудесен, деликатен и елегантен букет, който обгръща носа и запълва устата. Ликьорен и богат, с аромати на захаросани плодове.
Перфектно за аперитив, то с радост придружава фоа гра, сирена и десерти.
Вино, произведено от грозде, събрано в състояние на презряване.
Сортове: 100% Гевюрцтраминер
Валежи: 550 мм/год.
Възраст: 50 години
Отлежаване: 8 до 9 месеца в стогодишни бъчви
Алкохол: 12,5%
Захар: 75 г/л
Обща киселинност: 2,5 г/л
Температура на сервиране: 8°C
Съхранение: над 10 години...
... произхода на виното, алкохол,
балончета, сладост, ароматизиране, цветове…)
- Модерен и гъвкав производствен инструмент
- Възможност за предлагане на персонализиране на опаковката от само 600 бутилки
и пълна персонализация (вино + опаковка) от 6000.
...L’Enclos des Roses е същността на израза на Гайак: оригинални сортове, красиви текстури, всичко в свежест. Подправени и плодови за червените, минерални и фино цитрусови за белите.
Шато Enclos des roses бяло сладковино е смес от Совиньон и Мозак, отлежавало в бъчви с много финес. Велико вино, просто казано. То ще съпровожда перфектно фоа гра или "сиренето": рокфор.
Дomaine: DOMAINE D'ESCAUSSES
Appellation: GAILLAC
Регион: ЮГ-ЗАПАД
Цвят: Бяло
Сортове: Совиньон – Мозак
Метод на отглеждане: Преход към био
Характер: Мек
Съдържание: 75cl
Година на реколта: 2018...
... на конфитюри от плодове (кайсии, дюли), мед, подправки около деликатни дървесни нотки. Кремообразен старт, поддържан от вкусна, дълга и свежа структура.
СЪЧЕТАНИЕ ХРАНА/ВИНО : Аперитив, фоа гра, десерти, бриошови питки, плодови тарти.
ТЕМПЕРАТУРА НА СЕРВИРАНЕ : 10°C.
Картон с 6 бутилки от 75cl...
...Смес от Вионие и Русан. Много леко сладко бяло вино, с нотки на зрели плодове като кайсия, прекрасно балансирано без излишна закръгленост, обширно и плътно.
...Око
златиста рокля с блестящ диск и леко сребристи отблясъци
Нос
цитруси (розов грейпфрут), екзотични плодове (манго, ананас), плодове с бяла месеста част (айва, круша), медени нотки
Устата
цветни, плодови и кисели нотки
Винификация: отлежавал 6 месеца в инокс съдове
Съчетание храна-вино: фоа гра, десерт, аперитив, рокфор
Съвет на енолога: да се сервира между 8 и 10°
Опаковка: единична цена...
...\nDEGUSTATION\nЗабележителен гранатовочервен цвят с виолетови отенъци. Ноти на черни плодове, череши в ракия и ягодово сладко, както и подправки и ванилия. Вкусът е структурен с копринени танини и приятна свежест, която остава фина и с приятен финал.\n\nACCORD METS-VINS\nГардиан на бик с ориз от страната на Катар.\nКасулет от Лангедок и месо в сос.\nСиренето на Ксавиер препоръчва „Пиер-Персе“ полусухо.\nНай-добре се сервира на 16°/17°.\nДа се декантира 1 час преди сервиране за пълно изразяване.\n\nКонтейнер (Л): 0,75\nБруто тегло (кг): 1,3"}...
...\nПресоването на тези престижни вина е нежно и постепенно, за да се избегне оцветяване на\nсоковете. То се извършва в няколко етапа и\nмостовете (соковете) се разделят: събира се\nотделно Кюве (първият сок, следователно най-добрият) и\nразреза (вторите сокове, получени след\nпресоване).\nТози шампанско е произведено изключително на\nосновата на Кюве.\nVR = вино от резерва"}...
...Карамелена бонбонка: карамелизирана CBD цвете
Уникален вкус
Не се притеснявайте, карамелената бонбонка CBD не е готвена. Просто нейният нетипичен вкус предлага сладко усещане в устата и аромати на бонбони.
Можем да й придадем леки дървесни нотки, подобни на вино, и аромати, които напомнят на карамела на баба.
Къде да купите карамелената бонбонка CBD?
За да можете да видите и усетите това цвете...
... перфектно с десерти и шоколади.
НАГРАДИ
СРЕБЪРЕН МЕДАЛ С ПРЕПОРЪКА «ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН»
Международен конкурс за вино и спиртни напитки
2013
БРОНЗОВ МЕДАЛ
Международен конкурс за вино и спиртни напитки
2012
СРЕБЪРЕН МЕДАЛ
Световен конкурс за спиртни напитки в Сан Франциско
2012
СРЕБЪРЕН МЕДАЛ
Световен конкурс за спиртни напитки в Сан Франциско
2011...
... от сезона.
- Буркан с печени лешници със сол от Геранд, за да добавите към всички ваши ястия и да ги направите по-вкусни.
- Буркан с крем от моркови и кимион, който да се консумира охладен върху солени бисквити или парче хляб.
- Пакет с тюли с кашкавал.
- Буркан с доматен сос с парченца от овче сирене от Корсика.
- За да допълним всичко, сме избрали местно вино от корсикански сортове.
...Това натурално сладковино от Ривзалте е вино с златисти нюанси и сложен нос, който съчетава кайсия, конфитюр, карамел и портокалова мармалад. Както ще видите, то постига перфектен баланс между сложност и киселинност.
ДОМЕЙНЪТ КОКЕЛ е семейна винарна, разположена на червена и камениста глинесто-варовикова почва. Винарната обхваща 25 хектара лозя, от които 21 хектара са посветени на производството на червено вино AOC Coteaux du Quercy и 4 хектара са предназначени за производство на сухо, сладко и полусладко бяло вино VDP du Lot. Домаинът произвежда около 35 000 бутилки годишно.
ШАТОТО ДЕ КАЙЛАВЕЛ, разположено на платото Помпор, в департамента Дордон, произвежда както Монбазилак (сладко бяло вино), така и меко бяло Бержерак, сухо Бержерак, розово Бержерак, червено Бержерак и червено Кот де Бержерак.