... от 1855 година. В лозята, добивите са контролирани, а практиките са в духа на разумната борба. Беритбата е ръчна, за умерено екстрактивни винфикации и отлежаване в бъчви, където новото дърво не доминира.
Сортове: Каберне Совиньон (60%), Мерло (33%), Каберне Фран (7%)
Производител: Семейство Бори в Сент-Жулиен-Бейшевел (33250)
Формати и опаковки: Бутилка (75cl) - Дървена кутия от 12 - 2013...
... точка в Médoc.
17 хектара на Château Pontet Barrail са засадени на глинесто-вапнени и пясъчни чакълести почви, които позволяват на лозята, с средна възраст от 38 години, да процъфтяват.
ВИНИФИКАЦИЯ
Традиционна винификация в контролирани по температура неръждаеми резервоари, отлежаване в дъбови бъчви, една трета от които се обновяват ежегодно.
СОРТОВЕ ГРОЗДЕ
60% Cabernet Sauvignon
30% Merlot
6% Petit Verdot
4% Cabernet Franc
ДЕГУСТАЦИОННИ ЗАБЕЛЕЖКИ
Цвят на гранат с рубинен ръб.
Носът предлага препечени нотки, с аромати на сладки подправки, смокини и зрели тъмни плодове.
... вино)
Дегустация: Елегантен и сложен нос, с разнообразни аромати на виолетка, къпина, малина и ярки малки черни плодове, съчетани с деликатни нотки на лилия, черна череша и сладки подправки. В устата виното се отличава с свежест, минералност и изкушение. Добре контролирани танини придават лека сладост в устата, добавяйки приятно и балансирано усещане на цялото.
Открийте нашата селекция от червени, бели, розови и пенливи вина! Нашата амбиция е да улесним сътрудничеството между френските винари и националните и международни купувачи. Основана през 2018 г., DIXVINS е вашият B2B магазин, предлагащ онлайн продажба на вина и спиртни напитки, произведени във Франция, за ресторантьори, винари и търговци на едро от цял свят. Редовно ви предлагаме специални и тема...
...Сейнт Емилион Гранд Крю Бленд: Мерло - Каберне Совиньон - Каберне Фран
Потенциал за стареене: Приблизително 20 години
Винификация: Беритбата се извършва на ръка, гроздето се обира и след това се сортира чрез денсиметрична баня. Следва седмица предварителна ферментация с студена мацерация и 10 дни алкохолна ферментация, по време на която гроздето се помпа и капачката се натиска надолу. Виното се отделя и след това се пресова преди стареене за 15 месеца: 60% в нови бъчви и 40% в контролирани по температура неръждаеми съдове.
Оенолог: Томас Дюкло...
...Виното: Монопол на апелацията, изцяло притежавано от семейството Жаегер-Дефе, 1er Cru Clos du Chapitre произвежда година след година изискан, структуриран и с дълъг живот Пино ноар. Добивите тук са строго контролирани, за да се развие мощност и дължина в устата, а виното отлежава в бъчви в продължение на 15 до 18 месеца. В резултат се получава красива ароматна богатство, представяща интензивни...
...Вино розе тихо. Изработва се изключително в Райси и само в най-добрите години; Тази община притежава най-голямата лозарска площ в цяла Шампан (866 ха) и следователно е единствената, която има трите контролирани наименования за произход на Шампан.
...което води до добра зрялост на гроздето.
ВИДОВЕ ГРОЗДЕ
Мерло 80%
Каберне Совиньон 20%
ПРОИЗВОДСТВО НА ВИНО
Виното се произвежда с традиционна винфикация, започваща с предпочерна студена мацерация в продължение на 2 до 3 дни, последвана от алкохолна ферментация, комбинирана с топла мацерация в продължение на 2 до 3 седмици при контролирани температури, с цел извличане на оптимално ниво на аромати, цвят и танини.
След това виното отлежава в резервоар до бутилирането, което се извършва в замъка.
... контролирани, ароматите на Фер Н са плодови (касис, червени плодове).
Културни и агрономически способности
Този сорт с малко неравномерна плодовитост трябва да бъде подрязан дълго. Често значителна част от пъпките не разпукват (слепи очи). Гроздовете се запазват добре на стъблото и имат дръжка, която се дървесни.
Елементи на описание
Идентификацията се основава на:
- младите листа с зелени цветове и бронзови петна,
- възрастните листа с малки до средни размери с пет лоба и синуси l...
...-Луи BOSSARD, ръководи имението от 2007 г., успешно продължавайки семейното наследство.
Нашата тайна за производството на изключителни Muscadet се крие в комбинацията от уникални тероари, внимателно подбрана реколта и бавни и контролирани ферментации. Тези фактори ни позволяват да създадем Muscadet с ясно изразен характер, богати и нежни, с прекрасна дължина в устата. Някои от нашите Muscadet парцеларни дори имат способността да остаряват елегантно в продължение на няколко години. Усърдната работа на нашия екип и качеството на нашите вина многократно са били награждавани на различни конкурси.
... отлежаване в дъбови бъчви за нашите вина, отлежаване на общи утайки за белите (6 месеца) и мацерации над 6 седмици за червените. Работа с гроздето чрез гравитация, намаляване на сулфитите.
Характерът на нашите вина: плод, удоволствие, контролирани и копринени танини.
Нашите бутилки (визуал): цветни, те образуват фреска, поставени една до друга, творба на артист (изящни изкуства Париж).
Посрещане: Gîte de France, за да споделим нашата страст.
Нашата убеденост: биологично земеделие.
Нашата цел: да не правим същото вино като съседа и да ви предложим момент на удоволствие.
В сърцето на престижния бордоски лозов масив, контролирани по произход апелации Бордо и Бордо Супериор представляват повече от половината от лозовите насаждения в Жиронда и съставляват най-голямото лозарство на фини вина в света. Бордо и Бордо Супериор постепенно завладяха лидерската позиция на пазара на бордоски вина, като днес представляват 55% от Бордо, консумирани в света. Това уникално място...
ВИНОПРОИЗВОДСТВАТА FABRIS, разположени в Сент Емилион, разполагат с 40 хектара лозя на 5 различни контролирани наименования за произход. Винята се произвеждат с традиционни методи, а ВИНОПРОИЗВОДСТВАТА FABRIS се ангажират да отглеждат с уважение към околната среда. Винята се предлагат на пазара в Съединените щати, Япония, Китай, България, Италия, Белгия, Швейцария и Австралия.