... се наслаждавате на здравето и доброто си самочувствие. Ечемичената трева е естествен източникна витамини, протеини и минерали. Тя е източникна витамини B6, C, фолиева киселина, калций, желязо, магнезий, калий и цинк. Съдържа високо количество фибри. Тревата на повечето зърнени култури също съдържа следи от витамин B12. Калцият допринася за нормалното съсирване на кръвта, помага за правилното...
...Бели големи бобчета
65-90 бр./100г
Характеризира се с размер, счита се за едно от най-големите в рамките на вида. Има леко сладникав вкус, благодарение на който се вписва в много ястия и местни консерви. Бобът може да бъде много добър източникна протеин в нашата диета, съдържа около 18г протеин на 100г. Също така е богат нафибри, но все пак с ниско съдържание на прости захари. Бобът съдържа витамини и минерали, които оказват благоприятно влияние върху функционирането на нашето тяло. Идеален е като добавка към ястия в един съд. Често се използва в вегетарианската кухня.
...Грахът е бобова култура. Грахът е добро източникна протеини, осигурява също въглехидрати и фибри, които подобряват храносмилането. Освен това, грахът има алкализиращо действие. Той е основна съставка на военната грахова супа, но е идеален и за различни видове пасти за сандвичи, супи или салати.
...Овесената фибра е приготвяне, получено от овесени обвивки чрез пречистване, стерилизация и микронизация.
Описание на приготвянето: овесената фибра е насипен прах с равномерна, лесно разпадаща се консистенция (малки бучки са допустими). Жълт цвят. Вкус и мирис, характерни за овеса, без чужди миризми и аромати.
Приложение: овесената фибра може да се използва като източникнафибри в хляб и бисквити.
...Получената от обелени натурални семена на обикновената елда бяла елда се отличава с деликатен вкус и богатство от хранителни вещества. Зърното не е подлагано на термична обработка. С консумацията на продукта допълваме диетата си с ценни полезни вещества, включително антиоксиданти, магнезий, калций, желязо и силиций. Бялата елда, която е източникнафибри, е подходяща като засищаща добавка към обяда, особено за основни ястия като заместител на ориза, картофите или пастата.