...Кокосово масло (Cocos nucifera)
INCI: Cocos nucifera oil
Кокосовото масло е растителна мазнина, извлечена от "копра" - ядката на кокоса. В тропиците то е основната мазнина, която влиза в ежедневното меню на милиони хора. Най-често се получава чрез горещо пресоване на изсушената вътрешност на кокоса, а по-рядко чрез метода на студено пресоване. Този метод е по-нежен, което позволява да се запазят...
...Копрамасло (масло от копра или кокосово масло) се извлича от сухата плът на кокоса. То е популярно в кухнята, козметиката и производството на продукти за лична грижа. Съдържа високи нива на наситени мазнини, особено лауринова киселина, което му придава антимикробни и хидратиращи свойства.
...Кокосовото масло (или копра) е особено богато на наситени мазнини, с процент над 90%. То притежава свойства, много сходни с тези на палмовото масло, основният му заместител, и приложенията му са много близки.
Високият процент на наситени мазнини прави тази мазнина твърда при стайна температура, но кривата на топене е много вертикална: с други думи, тази мазнина преминава много бързо от твърдо...
...Истински екстра чист сапун от Марсилия, произведен от 100% сапонизирано зехтин, приготвен в казан от майстор сапунар.
Гарантирано без палмово масло и копра (кокос), този сапун от Марсилия с 72% съдържание е произведен в Прованс от зехтин и е 100% натурален, без добавени консерванти.
Той е много нежен и има множество приложения: традиционно използван за кожата, но също така и като почистващ...
... кокосовото масло издържа на по-високи температури и е много подходящо за пържене и готвене. Опитайте го!
Нашето био кокосово масло има бял цвят и меко, типично за кокосово, аромa. То е твърдо при температури под 20°C, а при 24-29°C се втечнява.
Био кокосовото масло се получава чрез пресоване на нарязаното и изсушено хранително вещество на кокосовата ядка, наречено копра. Полученото масло накрая, ако е необходимо, се рафинира.
... 4000 години, но икономическо значение придобива едва през 19-ти век. В момента палмата расте в тропични зони по крайбрежията и по бреговете на реките. Най-важните производствени страни са Индонезия, Индия и Филипините. Растението достига до 30 метра височина и може да живее до 100 години. Кокосовото масло се извлича от хранителната тъкан на кокоса, наречена копра. При това плодовете се нарязват...
...семена от горчица, оцет, сол, консервант: натриев бисулфит), модифициран нишесте, сол, растителна мазнина от копра, лактоза, млечни протеини, дехидратиран жълтък, захар, киселина: лимонена киселина, натурални аромати, сгъстител: ксантанова гума, консервант: натриев дисулфит), оцет.
Предлага се в буркани от 130g, 200g и в кофи от 1kg.
...Обожавам да се пяна!
Тази течна сапун е направена по старомоден начин в казан под наблюдението на майстор сапунер, и е изработена от растително масло от копра. Естествено глицеринизирана и дерматологично тествана.
Роланд ШАРЛ е създал през 2009 г. компанията Charles CHOCOLARTISAN и сайта www.pateatartiner.fr. Нашата планета, нашето здраве! По принцип на предпазливост решихме да произвеждаме нашите ПАСТИ ЗА НАМАЗВАНЕ БЕЗ ПАЛМОВО МАСЛО!!! нито кокосово, нито копра.
Pateatartiner.fr сайтът на Charles CHOCOLARTISAN е занаятчийска шоколадерия, специализирана в пасти за намазване. Произведени директно от какао...
... на минерали, са обединили усилията си, за да подхранват и подкрепят растежа на кокосовото дърво - Калпа Врикша (дървото на живота), което се отличава със своята идентичност, стойност и просперитет. В Керала, „Земята на Боговете“, професионалисти отглеждат кокосови насаждения чрез органично земеделие, а копра (сушени кокосови ядки, от които се получава масло) е първата стъпка в създаването на...