...Кокосовомасло (Cocos nucifera)
INCI: Cocos nucifera oil
Кокосовото масло е растителна мазнина, извлечена от "копра" - ядката на кокоса. В тропиците то е основната мазнина, която влиза в ежедневното меню на милиони хора. Най-често се получава чрез горещо пресоване на изсушената вътрешност на кокоса, а по-рядко чрез метода на студено пресоване. Този метод е по-нежен, което позволява да се запазят...
...Копрамасло (масло от копра или кокосовомасло) се извлича от сухата плът на кокоса. То е популярно в кухнята, козметиката и производството на продукти за лична грижа. Съдържа високи нива на наситени мазнини, особено лауринова киселина, което му придава антимикробни и хидратиращи свойства.
...Кокосовото масло (или копра) е особено богато на наситени мазнини, с процент над 90%. То притежава свойства, много сходни с тези на палмовото масло, основният му заместител, и приложенията му са много близки.
Високият процент на наситени мазнини прави тази мазнина твърда при стайна температура, но кривата на топене е много вертикална: с други думи, тази мазнина преминава много бързо от твърдо...
... кокосовото масло издържа на по-високи температури и е много подходящо за пържене и готвене. Опитайте го!
Нашето био кокосовомасло има бял цвят и меко, типично за кокосово, аромa. То е твърдо при температури под 20°C, а при 24-29°C се втечнява.
Био кокосовото масло се получава чрез пресоване на нарязаното и изсушено хранително вещество на кокосовата ядка, наречено копра. Полученото масло накрая, ако е необходимо, се рафинира.
... 4000 години, но икономическо значение придобива едва през 19-ти век. В момента палмата расте в тропични зони по крайбрежията и по бреговете на реките. Най-важните производствени страни са Индонезия, Индия и Филипините. Растението достига до 30 метра височина и може да живее до 100 години. Кокосовото масло се извлича от хранителната тъкан на кокоса, наречена копра. При това плодовете се нарязват...
Роланд ШАРЛ е създал през 2009 г. компанията Charles CHOCOLARTISAN и сайта www.pateatartiner.fr. Нашата планета, нашето здраве! По принцип на предпазливост решихме да произвеждаме нашите ПАСТИ ЗА НАМАЗВАНЕ БЕЗ ПАЛМОВО МАСЛО!!! нито кокосово, нито копра.
Pateatartiner.fr сайтът на Charles CHOCOLARTISAN е занаятчийска шоколадерия, специализирана в пасти за намазване. Произведени директно от какао...
... перфектното кокосовомасло. Съвременната технология, която се използва, гарантира, че всички свойства на кокоса са запазени. Вирджин кокосовото масло се счита за чудодейна органична храна, 100% натурална и с ниско съдържание на естествени въглехидрати. То действа като хранителна добавка за здравословен начин на живот, която е силно препоръчвана от експерти по уелнес по целия свят, на базата на научни...