...Този червен пипер от Кампот се счита за изключителен пипер и има интензивен, но сладък вкус, с много свежи нотки срещу флорална, плодова основа. Тези избрани зърна пипер се берат на ръка в оптимална зрялост. Те се бланшират и след това веднага се сушат, за да се запази красивият им характерен червен цвят. Този метод и земята, в която се отглежда, придават на този пипер много специфични свойства...
...Нашият производител на камбоджански пипер е един от първите фермери сред 12-те сертифицирани, които получиха наименованието "пипер от Кампот" в Камбоджа. Той активно участва в създаването на този етикет през 1992 г. и днес е една от единствените ферми, притежавани от камбоджанец. Пиперът се събира в зрялост около месец февруари, след което се суши на слънце и след това се сортира на ръка. Пиперът...
... зърна, които се събират традиционно на ръка. При отглеждането се избягва използването на изкуствени торове и пестициди.
Най-добре е свежият смлян или стрит червен камбоджански пипер да се добавя в края на приготвянето на ястието и да не се готви.