...Ечемичната трева, известна също като "barley grass", е младото растение на ечемика (Hordeum vulgare). Тя е богата на хлорофил, витамини (като витамин A, Cи K), минерали (като калций, желязои магнезий) и есенциални аминокиселини. Ечемичната трева е ценена за своите антиоксидантни свойства, потенциални противовъзпалителни ефекти и способността си да подкрепя имунната система.
...Дивата рукола е зеленолистен зеленчук с назъбени листа.
С горчив вкус, тя е подходяща за контрол на теглото.
Освен това, богата на фибри, калций, желязоивитаминC, тя много добре се комбинира като подправка за паста и като гарнитура за месо.
Налична в контейнер, чанта или полистирол с различно тегло.
... от тези, които следват вегетариански и вегански режими на хранене, тъй като представлява важен ресурс за богатството на растителни протеини. Състои се предимно от фибри, а също така съдържа минерални соли - калций, желязо, фосфор и магнезий, витаминC, витамин A и витамини от група B, както и високо съдържание на протеини. В Централна Америка този продукт има дълга традиция и се използва предимно за приготвяне на сладкиши, закуски или за получаване на пуканки от амарант, подобно на царевицата, или дори да бъде надуван.
...Руколата има удължени и назъбени листа, с пикантен вкус и типичен аромат. Богата е на калций, желязоивитаминC. Сред многобройните й полезни свойства: действие за храносмилане, пречистващо и възстановяващо.
Вариант baby leaf. Възможност за използване при приготвяне на микс от салати.
Налична в черни кашони или термозалепени полистиролови опаковки от 500 г. и 1 кг.
...Полезно е, защото...
Съдържа: вода, много фибри, витамини B1, B2, B6 иC, минерали като калций, желязо, магнезий, калий и мед, микроелементи като селен, каротеноиди. ВитаминC, който укрепва имунната система, и витамините от група B, които са полезни за нервите и кожата.
В кухнята ряпата е подходяща за различни приготвяния, както сурова, така и готвена. Обикновено се готви удебелената част на стъблото, но листата съдържат три пъти повече витамини. Затова ги използвайте бланширани в солена вода, за да овкусите омлети или супи.
...Суровите обелени шамфъстъци са истинска деликатес. Те не са подлагани на солене или печене и затова са изключително полезни за нашето здраве: достатъчни са само 3 на ден, за да се запълнят най-важните свойства за здравето: витамин A, B1, B2, B3, B5, B6, C, желязо, фосфор, калий и мед.
Освен това, обеленият шамфъстък е много универсална съставка и широко използвана в кухнята, особено в...