...Това биологичновино, AGRIVERDE Passerina Terre di Chieti IGP Dharma, е произведено от грозде Passerina, отглеждано по устойчив начин. Бутилката от 75 cl съдържа нектар с уникален вкус, с нотки на тропически плодове и цитруси. Насладете се на качеството и автентичния вкус на това италианско вино от нашата земя.
Земеделската компания "INCANTALUPI" е основана в Пулия през 1948 година, в пълно съответствие с ценния и непокътнат природен контекст. Тук от 1997 година произвеждаме нашето биологично екстра върджин зехтин, където се прилага техниката на покритие и на тревни площи. Всички етапи на обработка, като: преработка на маслините, съхранение и опаковане, се извършват стриктно в отсъствие на кислород и чре...
Семейната земеделска компания на Лоренцо Фидора, предприемач от Падова, произвежда био вина във Венето от 1927 година и днес е със седалище в Падова. През 1974 година семейството стартира амбициозен проект за биологично винопроизводство и днес, в четвърто поколение, производството на земеделската компания Лоренцо Фидора включва отлични и биологични вина като Валполичела, Валполичела Рипасо...
... корена на хектар, изцяло на система за отглеждане на шпалир с резитба на кордони. Добивът от този сорт грозде е умишлено нисък за рационално управление на почвата с цел получаване на продукт с изключително качество. Производство на бяло вино Дука; Роза на Дука; Неро Пуро; Неро на Дука; Пасито; Грапа Манù; в близко бъдеще и пенливо вино.
... препарати 500P и 501, заедно с микс от фитотерапевтични чайове, с цел да се увеличи биоразнообразието на флората и фауната в лозето и да се укрепят естествените защити на лозата. При винопроизводството се използват местни дрожди, когато е възможно, и се намесваме възможно най-малко, за да позволим на всяко вино да намери естествения си път и да запази характеристиките на всяка партида грозде. Финалната смес за всяко вино се определя само след процеса на отлежаване.
... подчертаване на сортовите характеристики на гроздето Cannonau, Carignano и Bovale Sardo.
Всички агрономически техники са ръчни до гроздобера, който се извършва в малки каси от 15 кг в най-хладните часове на края на септември.
Производство: 25000 бутилки / година
Плътност на насажденията: 6000 храсти / хектар
Среден добив: 40 центнера / хектар
Модел на лозарство: Конвенционално с преход към биологично
Събиране: ръчно
__________
Сертификати за качество, Сертификати за износ, Винен туризъм...
... за различните сектори, като хранителни добавки, цветарство, лозарство, сеитба и обработка на води. Освен Zeolite a Chabasite, Vigna Tech предлага изключително в Италия ZETA-LITE сяра с Chabasite, HUMUS DI LOMBRICO с много високо качество и TAILOR'D WINE DESIGN Вашата земя, вашите лози, вашите гроздове, вашето вино. Вашето най-добро. Всички наши продукти са ДОПУСТИМИ В БИОЛОГИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ. Vignatech произвежда аксесоари за лозя и овощни градини от неръждаема стомана, използвайки материали с високо качество, всички сертифицирани.
... страстта към виното с високи предприемачески способности. Винаги внимателна към нуждите на пазара и на своите клиенти, както национални, така и чуждестранни, компанията е постигнала важни и престижни международни сертификати BRC Food, IFS и ICEA Биологично. Вината, които предлага, отразяват предимно душата и културата на Пулия, от Таволиере до Саленто и Тарантино, но не липсват и сортове от Беневенто, Абруцо и Сицилия. Разнообразни линии, за да отговорят на нуждите на цялата клиентела, от масово вино до по-изискани вина, като нашата линия "Тенуте Вила Дей Пини".
... продължават от януари до декември, извършваме следните интервенции: резитба и премахване на излишни клонки, изцяло биологично торене, постоянна и непрекъсната почистване, сертифицирани биологични обработки, събиране на маслини, мелене, съхранение на зехтина, бутилиране и изпращане до крайния клиент, включително търговци на едро, търговци на дребно и частни лица. Вино: постоянни и ангажиращи операции...
... изключително с органични и минерални торове и се защитават чрез постоянно отстраняване на плевелите и биологична борба с вредителите като молеца, докато остатъците от резитбата се премахват, за да се избегнат огнища на инфекции. Практикуването на стари техники и приемането на съвременни технологии позволяват производството на вино, което в много аспекти е биологично и заслужава да бъде напълно...
... подбрани, спазвайки основните принципи на благосъстояние и уважение към човека и околната среда. Поради тази причина компанията реши да търси за своите клиенти продукти, които произхождат предимно от биологично земеделие, като например биологично брашно, биологичновино, паста от твърда пшеница от Пулия, екстра върджин зехтин, бобови култури, хляб и всички печива, получени от пшеница, отглеждана на същата територия на града Алтамура. Нашата компания се ангажира да спазва поставените цели във времето.
ФИРМА, РАЗПОЛОЖЕНА В РАЙОНА НА FRASCATI DOC, КОЯТО ВИНИФИЦИРА ГРОЗДЕ ОТ СОБСТВЕНО БИОЛОГИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ. В ДОПЪЛНЕНИЕ НА БЕЛИТЕ ВИНОВЕ, ПРЕДЛАГА РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ ЧЕРВЕНИ ИГРИВИ ВИНО И ГРАПА.
... голямо качество, но по същество е "биологично" по своята естествена същност. Така, с тази основна философия, се ражда виното Мандролисай, вино, което напълно изразява цялото богатство на природата в тази област.
Кантина ди Оргосоло произвежда директно от своите хълмисти лозя вина с високо качество. Вината са произведени от сорта грозде канонау, в чист вид, или с други червени сортове като: кариняно, моника, бовал. Произведените вина са: IGT Локо, DOC Урулу, DOC Ризерва Сорои, Граппа от моносорт: Биологичновино (все още в дъбови бъчви).
...Нашата ФИРМА се намира в КАНОЗА ДИ ПУГЛИЯ и оперира в сферата на посредничеството на разливни вина, сортови, IGT/IGP, DOC и DOCG, мъст, концентрирана мъст, както и мъст и вина от биологично земеделие, произхождащи от всички италиански региони. Бяло, червено и розе вино от ЕС или извън ЕС (изисквани в някои особени години на недостиг на продукт) Биологични вина от ЕС или NOP и също 100% органични КЛЮЧОВИ ДУМИ: СЕРИОЗНОСТ, БЪРЗИНА, ДИСКРЕТНОСТ...