... в гастрономията агавен нектар се използва с удоволствие, например за коктейли.
Суровината, произведена от различни сортове агави в Мексико, се състои от глюкоза, но основно от фруктоза (около 80 %) и по този начин има много нисък гликемичен индекс. Агавен нектар често се използва като заместител на захарта, като особено от веганите често се консумира и вместо мед. Той е малко по-сладък от пчелния продукт.
БИО Агавен сироп се разтваря бързо и може да бъде в различни цветови нюанси и различно...
...Агавовият сироп се състои почти на 100 % от фруктоза, която има особено висока разтворимост и е около 1,2 пъти по-сладка от обикновената захар. Този сладъксироп също се счита за веганско подсладител и заместител на захарта за домашна употреба.
...Шоколадът Bounty е популярен сладкарски продукт, известен със своята уникална комбинация от гладък млечен шоколад и мека, влажна кокосова плънка. Всеки бар Bounty се състои от две правоъгълни парчета, като външният слой е изработен от богат млечен шоколад, който обгръща сладък и разкошен кокосов център.
Кокосовата плънка е направена от настърган кокос, смесен със захарен сироп, което придава на...
...Сладък мексикански
Сироп от агаве идва от синьо-сивото растение Agave Tequilana от Мексико.
Производство на светъл сироп от агаве
Сиропът от агаве се произвежда от сока в сърцевината (пиña) на растението агаве. Този сок се нагрява и концентрира в сироп. В зависимост от степента на нагряване и концентрация, се получава светъл до тъмен кехлибарен сироп.
Приложения на светлия сироп от агаве...
...Меласата е вискозен сироп с тъмен кафяв до черен цвят. Като суровина за хранителната индустрия, меласата предоставя характерен вкус, подобен на лакриц, с горчиво-сладък вкус и естествено оцветяване – всичко това без използването на Е-номера.
...Кленовият сироп се получава от соковете на захарния клен.
Вкус: леко карамелен – сладък
Аромат: леко карамелен
Цвят: кехлибарен
С края на зимата дърветата започват да транспортират растителния си сок от корените към листните пъпки. Изцеденият дървесен сок първо се филтрира и почиства, след което в по-нататъшния процес на преработка се сгъстява до кленов сироп.
При това естественият захар от дървесния сок карамелизира и
придава на сиропа уникалния му вкус.
Ние предлагаме нашия кленов сироп в био и конвенционално качество.