... последователни "отбори" - 5 до 6 преминавания с интервал от една седмица. Този метод позволява да се увеличи количеството на зърната, засегнати от "благородната гниене", известна като Ботритис. 3 до 4 преминавания в пресата. Ферментация в нови бъчви. Отлежаване с продължителност 20 месеца, винаги в бъчви.
Око: златисто жълт цвят.
Нос: интензивен, фин, плодово и ботритизирано.
Съвет на енолога: сервирайте при...
...са доста специфични и могат да представят нюанси (жълт кантарион, касис, самшит,...) в зависимост от тероара, реколтата и условията на отглеждане. При късна реколта или в присъствието на благороднагниене, този сорт може също да участва в производството на велики сладки вина.
Културни и агрономически способности
Савиньон Б е много жизнен и има тенденция да се развива бурно. Затова трябва да се стремим да контролираме тази жизненост, като го засаждаме в тероари с ниска или средна плодородност, използвайки опори.
...Вино с мек вкус, направено от шардоне, което е доста рядко. Може да се произведе само в години, когато се образува благороднагниене върху гроздето.
Събирано на ръка в края на октомври - началото на ноември. Много ниски добиви. Гроздето е концентрирано в естествени захари.
Перфектно за придружаване на вашите празнични ястия (фоа гра или десерт).
Опаковано в бутилки от 50 мл.