... отделянето на гроздовите стъбла, гроздовете се поставят в съд, където в продължение на 4 до 5 седмици, извличането на танини се извършва нежно чрез ръчно натискане на мъстта. Отлежаването продължава почти две години в иноксова цистерна преди бутилирането.
Дегустация: Тъмно рубинено оцветяване и интензивен нос, между червени плодове (череша, касис) и кедър, предвещават цялата мощ и структура на тази смес с атлантически акценти. За любителите на вкусни и свежи вина с добра дължина.
Налични реколти: 2013, 2014, 2015 и 2016...
Открийте нашата селекция от червени, бели, розови и пенливи вина! Нашата амбиция е да улесним сътрудничеството между френските винари и националните и международни купувачи. Основана през 2018 г., DIXVINS е вашият B2B магазин, предлагащ онлайн продажба на вина и спиртни напитки, произведени във Франция, за ресторантьори, винари и търговци на едро от цял свят. Редовно ви предлагаме специални и тема...
... сортовете преди смесване, както и дъбови бъчви
- пространство за съхранение при оптимални условия за запазване и отлежаване на нашите вина
Технологиите MARCEL MEZY позволиха на лозарството да получи сертификат за Биологично Земеделие още от реколта 2015. Запален по лозарството, Marcel MEZY предпочита качествения подход при производството на своите вина.
Внимание: прекомерната консумация на алкохол е опасна за здравето, консумирайте с умереност.
...Лозето е сертифицирано като Защитено наименование за произход Пагo, най-високата категория, която може да бъде получена в Испания, което гарантира селекцията и уникалната индивидуалност на всяко от вината. Винята са белязани от изключителен микроклимат, с атлантически влияния, които им позволяват да получават вина с живи цветове, ароматни и много свежи на вкус. И с отличителен характер благодарение на отличната киселинност на гроздето, което позволява алкохолът да се интегрира перфектно и също така да благоприятства дългото отлежаване.
Бодега Отазу: Вино, Изкуство, История, Природа...