...Произход на рожковото дърво
Рожковото брашно произлиза от рожковото дърво (Ceratonia siliqua), което се среща предимно в Средиземноморския регион. Растението е известно със своите шушулки с висока хранителна стойност. Рожковото брашно може да се използва като заместител на какаото, тъй като вкусовете са доста сходни, рожковът е само по-сладък и има леко орехов вкус.
Рожковото дърво достига...
... разнообразихме продуктите си с производството на меласи от черница и хвойна, а наскоро и с рожков на прах. Произвеждаме меласи (известни още като концентрат или сироп) от плодове, шишарки или смлени шушулки, използвайки процеси на течна-солидна екстракция, филтрация и изпарение. Първоначално нашите продукти бяха произведени за местните пазари, но поради нарастващото търсене от глобалния пазар, те...