...Трюфелът е народното наименование, дадено на годния за консумация плод на няколко вида гъби аскомицети, които образуват ектомикоризни. Той има форма, която е повече или по-малко глобулна. Гъбата може да произведе няколко трюфела. Някои видове имат малко вкус, докато други са особено ценени и търсени от древността. Трюфелите, независимо дали са израснали спонтанно или са от селскостопанско...
... напрежението на добре узрелите танини. Финалът е свеж и елегантен с забележителна дължина.
Съчетание с храна: гриловано говеждо ребро, дивечово бедро с манатарки, патешки дроб в гювеч, агнешко с артишок, талиатели с гъби и фоа гра, турнедос с трюфелово масло.
Винификация: отлежаване в нови бъчви за 50% от обема, съхранявани в климатизирано избено помещение.
Око: плътен виолетов.
Съвет на енолога...
...Интензивно и комплексно Кахор
Това дълбоко оцветено вино е изразително и хармонично; неговият сложен нос напомня на касис, подправки и запечен плод. Месесто и мощно в устата, неговото кадифено качество е доказателство за перфектното овладяване на техниките за отлежаване в дъб. Ароматите на черни плодове, лакрица и шоколад допълват пълното изразяване на виното.
Сервирайте декантирано (или отворено няколко часа предварително) преди да се насладите на 15-16°.
Предложено съчетание: дивечов foie gras, трюфели, горски гъби, турнедос, агне на мляко.
...деликатно подправени с меки подправки и ванилия. Устата е плътна, кръгла и обемна, оставяйки усещане за апетитен плод, който продължава в дълъг подправен финал.
Съчетания храна-вино Сервиране: Риба в сос, бланкет от телешко, гъби
Съхранение Специфика 8-10°C
Да се пие веднага или в рамките на 5 години
Името на купажа, Резерв дю Приоре, се отнася до стария приор и до капелата Нотр Дам, която граничи с лозята на имота.