... Agriculture Raisonnée (Разумно земеделие) и Haute Valeur Environnementale (Ниво 3), е получило внимателна грижа от лозето до винарната. Целта при винификацията и отлежаването е да се постигне гурмански и лек характер.
ВИНИФИКАЦИЯ
Сортиране на плодове
Традиционна винификация
Отлежаване за няколко месеца в дъбови бъчви
ВИДОВЕГРОЗДЕ
Merlot
Cabernet Sauvignon
ДЕГУСТАЦИОННИ ЗАБЕЛЕЖКИ
Интензивен и блестящ черешовочервен цвят.
Фино нюансиран и приятен нос с червени и черни плодове.
Плодова, гладка и кръгла устна с подкрепа от разтопени танини и лек намек за анасон.
... плътност и обем, но понякога с малко недостатъчна киселинност.
Културни и агрономически способности
Този сорт изглежда е по-малко чувствителен към опадане в сравнение с Гренаш N и е малко по-ранен. Устойчив е на вятър, има изправен растеж и е добре адаптиран към условия на суша (гравелни, каменисти почви). Гренаш блан B лесно проявява, подобно на другите видове Гренаш, симптоми на недостиг на магнезий.
Елементи на описание
Описание, което съответства на това на Гренаш N, с изключение на...
...Естествени екстракти от лакрица и пшенични протеини
Неутрално pH, което уважава кожата
С полифеноли от грозде
Храни и оставя здрава и блестяща козина...
... търкаляни камъни.
Тази Кайран Ексланс произлиза от стари лози (на възраст от 30 до 80 години) с много нисък добив от 30 хл/ха.
ВИДОВЕГРОЗДЕ
Гренаш 60%
Сира 40%
ВИНОПРОИЗВОДСТВО
След ръчно бране, гроздето се отделя напълно от стъблата при приемането в избата. Всеки сорт се винифицира отделно, по традиционен метод. Ферментацията с контролирана температура позволява дълга мацерация (3 до 4 седмици).