...Поддайте се на елегантността на червеновино „Бургунд“, вино с дълбочина и забележителна сложност. Възрастявано с грижа в френски дъбови бъчви, това вино разкрива богати аромати на зрели червени плодове и фини дървесни нотки. В устата, кадифена текстура и меки танини обгръщат небцето, предлагайки хармонично и завладяващо сетивно изживяване. Позволете си да бъдете очаровани от вечната елегантност на това червеновино „Бургунд“. ...
... деликатеси или в ястие, придружено от хубаво бяло месо!
Съдържание: 75cl
Тип: Червеновино
Сортове: 100% Пино ноар
AOC: Хоатес Кот де Нюи
Годност: Да се пие веднага и да се съхранява до 2028
Температура на сервиране: 14-16°C...
...Идеалният спътник за всички ваши рецепти с вино или просто за подправяне на ястията ви. Идеален за червени сосове, готвене на меса, задушени картофи, ястия с домати, стари супи.
Виното, червено или бяло, в приготвянето на ястия датира от Античността и все още можем да намерим много доказателства за това в регионалната кухня.
Невъзможно е да се спомене червеното вино в кухнята, без да се помисли за кок на вино, бургундско говеждо, дауба и много други рецепти. След изпаряване на алкохола, червеното вино носи своите танини, които придават на ястията този толкова особен характер.
SKU:SGEVR250...
... сорта грозде.
Подрязване: много късо подрязване на чаша, за да се контролира добивът.
Беритба: на ръка.
Винификация:
Традиционен метод на Божоле, полу-въглероден,
в цели гроздове. Мацерация средно за 8 дни.
Отлежаване в съдове за 6 до 8 месеца.
Бележки за дегустация:
Вино без излишества!
Носът е маркиран от характерни аромати
на пион и череша. Солидно и плътно на небцето.
Танините са присъствени, без да са груби.
Закръглеността на сорта грозде се проявява тук с голяма дълбочина.