Фирмата Wehdeler Gewürzmühle GmbH вече десетилетия предлага най-високо качество и иновации в производството на подправки. Нашето предложение включва широка гама от кулинарни подправки за хранителната индустрия, както и специални билкови смеси и масла за конско хранене под марката Hippoforte.
Нашите продукти:
• Хранителни подправки: От класически билки до екзотични подправкови смеси, предлагаме в...
...Описание :
Лененото семе е маслодайносеме, богато на фибри, омега-3 мастни киселини и антиоксиданти. Товасеме е широко признато за своите ползи за здравето, особено за храносмилането и намаляването на холестерола. Използвано както в човешката храна, така и в козметичната индустрия, лененото семе е ценено за своята универсалност. Хрупкавата му текстура и хранителните му качества го правят популярен ингредиент в здравословните и балансирани диети.
Произход : Украйна.
...Шафранка – древна маслодайна и багрилна култура. Използва се като маслодайносеме, а маслото се използва в производството на маргарин. Продуктите, направени от багрилото на шафранка, а също така шафранковото масло, са особено ценени в козметологията. То е наситено с линолова киселина (около 80%), която не се синтезира в организма. Линоловата киселина придава еластичност на кръвоносните съдове...
... намаляване на нивото на „лошия“ холестерол. Това е хранителна закуска, която потиска чувството на глад.
Бадемът (в този втори смисъл) е маслодайносеме с бледа, хрупкава плът, сладка или горчива (за дивите бадеми). Дълъг и сплескан, с остър край, носещ зародиша, той е покрит с леко кадифена кафява кожа. Когато тази кожа бъде внимателно отстранена, бадемът се нарича обелен.
...dulcis, и горчивият бадем, Prunus amygdalus var. amara, като последният се счита за токсичен поради съдържанието си на цианидна киселина. Това е маслодайносеме, т.е. богато на липиди и често се нарича "маслодайния сух плод". Ако бадемът бъде събран преди узряване, кожата му е все още зелена, известният бадемов зелен цвят. Така зелените и пресни бадеми имат нежна и млечна сърцевина с деликатен вкус. Във Франция те се събират през юни и юли.
След като напълно узрее, бадемът става сух и се прибира.
... маслодайносеме. Процесите са малко под 100 градуса по Целзий. Така че, ако някой ви предлага студено пресовано лосово масло, попитайте го как ще стане това. Няма лосово масло на тази планета, което може да бъде извлечено при температура под 60 градуса. Разбирам от това масло и ако имате въпроси, обадете ми се. С удоволствие ще помогна.