... благоприятен ефект върху здравето на тези, които я консумират. Името ТикаМасала е споменато и намерено за първи път в моголската империя в Южна Азия. След това името изчезва за векове. То става много популярна подправка в Европа през средата на XX век. Много индийски мигранти пристигат в Обединеното кралство през този период, отварят ресторанти и започват да сервират пиле ТикаМасала, което означава пиле, приготвено с много подправки. Няколко години по-късно
Опаковка: 250g, 500g и насипно.
...Масала е индийското име, което означава "подправка" или "смес от подправки" (в Западния свят казваме къри - кърито всъщност е просто смес от подправки, а не подправка само по себе си).
ТикаМасала е втората най-популярна смес след Гарам Масала. Използва се в индийската кухня, особено в известното Пиле ТикаМасала, тази кремообразна и дяволски вкусна рецепта (но внимавайте, много е богата!)...