...Семената от сминдух са уникална подправка, класифицирана като бобово растение, известна със своят леко горчив вкус и силен аромат. Тези семена са основна съставка в индийската кухня, част от петте подправки в бенгалската смес. В Далечния Изток, сминдухът се използва като подправка за мариноване, докато в суха форма се използва пестеливо поради своя силен аромат и вкус. Смленият сминдух може да се добавя към фалафел, ястия с нахут и картофено пюре. Въпреки че има сладък аромат, наподобяващ кленов сироп, когато се запарва като чай, сминдухът е доста горчив и трябва да се използва с внимание.
...Смеската "Фалафел" е висококачествен полуфабрикат, произведен с използването на специална технология и оригинална формула, която съчетава натурални съставки и лесно приготвяне. Фалафелът се сервира като самостоятелно ястие, придружен със сусамов сос и гарниран с зеленчуци или пита хляб. За да получите смесза пържене на фалафел, просто трябва да смесите сместта с вода. Технологията на студено смилане (t < 40°C) позволява запазването на повечето витамини и минерали.
Тегло: 500 г...
...Приготвяне на фалафел и зеленчукова питка с брашно от амбърна дрека. Malti’mix са смеси, използвани за улесняване на приготвянето на солени и сладки рецепти.
Състав: Брашно от нахут*, Брашно от амбърна дрека (произведено от малц от зърнени култури)* (35%), Обелени слънчогледови семки*, Овесени ядки*, Семена от чиа (Salvia hispanica)*, Чесън*, Лук*, Сладък червен пипер*, Фина сол от Геранда IGP...