...Пекорино Агродолче е сирене с ароматен и много характерен вкус, резултат от срещата между пикантните нотки на полузрялото пекорино и сладките аромати на свежия винкотто. Консистентната коричка с цвят на черен орех обгръща ронлива и леко разтопяваща се паста, с нотки на мляко, свежо грозде и вино. Това сирене е идеално за тези, които търсят изключителен и представителен вкус на територията, перфектно за обогатяване на ястия и аперитиви.
Производството на Cacio di Pienza е традиция с древни корени, която се предава от поколение на поколение до днешни дни. Производителите на мляко се събраха в Кооператива на Котиняно, използвайки и запазвайки типичните методи на обработка: доставката на мляко с особени аромати, придаващи му от билките, характерни за пасищата на Вал д'Орча, усъвършенствани техники на зрялост и, най-вече, особено вни...