...Зехтинът "Valli Trapanesi PDO" екстра върджин се получава от плодовете на сортовете "Nocellara del Belice" и "Cerasuola", които присъстват в маслиновата градина сами или заедно. Маслините трябва да се берат директно от растението на ръка или с помощта на механични устройства в периода между началото на узряването и края на годината. Зехтинът "Valli Trapanesi PDO" екстра върджин има зелен цвят с възможни златисто-жълти отенъци и интензивен аромат на маслини с някои тревисти нотки. Има плодова вкус с лекогорчивиипикантни нюанси.
...Тази мазнина се извлича основно от сортове маслини като Пикуал, Арбекина, Хохибланка и Корникабра, между другото. Пикуал е най-култивираният сорт и се отличава с robust вкус с горчивиипикантнинотки, както и с високото си съдържание на олеинова киселина, което го прави особено здравословен и устойчив на окисление. Арбекина, от своя страна, произвежда по-мека мазнина с плодов вкус илеко сладък...
...На склоновете на планината Вултур, деликатността на маслото, произведено от маслини Оглиарола, се съчетава перфектно с това, произведено от други местни сортове, създавайки продукт, който е балансиран и хармоничен. Ароматно масло с деликатен аромат илеко плодова вкус. Обикновено меко и кадифено, с тревисти нотки, приятно на вкус и с леки пикантниигорчиви нюанси.
Наличен в опаковки от 1 ЛТ, 2 ЛТ, 3 ЛТ и 5 ЛТ.