...Лаура Романьели Вино Росо Санджовезе Рубиконе IGT 75 cl е червено вино, произведено в италианския регион Емилия-Романя. Получено от сорта грозде Санджовезе, предлага хармоничен и плодов вкус, с нотки на череша и къпина. Перфектно за придружаване на зрели сирена и червени меса.
...Ярко коралово розово, склоняващо се към сьомга. Свежи и сладки аромати на червена ябълка, череша и диня. Мек вкус, бърз, много приятен и с постоянна мехурчета.
Сорт грозде: Глера
Област: Венеция
Типология: Шампанско...
...Вино, получено от винопроизводството на грозде Негроамаро (90%) и Малавзия Нера (10%). Зона на производство: Саленто, между провинциите Бриндизи и Лече. Характеризира се с свежест, мекота и универсалност.
В аромата се открояват интензивни нотки на свежи плодове като ягода, череша, нар, слива и флорални нотки на дива роза.
Благодарение на своята универсалност, е идеално за аперитиви, за ястия с морски дарове, риба и с пържена риба.
...Производствена зона: някои общини в провинция Лече. Грозде: 100% Примитиво. Система на отглеждане: алберело.
Природа на почвата: алувиална, дълбока, средно глинеста с участъци, склонни към варовик.
Винификация: след отстраняване на гроздовите стъбла (без пресоване) сокът ферментира в контакт с ципите в продължение на 6-7 дни при температура 24-25° C. След това се отлежават частично в дъбови бъчви и частично в стомана.
Способност за стареене: 3 и повече години в зависимост от реколтата.
Цвят: интензивно рубинено червено.
Аромати: широк и устойчив с осезаема нотка на слива и череша.