...-простия и бърз метод на готвене, но все пак е богат на фибри, минерални соли и витамини. Не е необходимо накисване: достатъчно е да го изплакнете под течаща вода, за да премахнете евентуални остатъци, и да го сварите във вода (пропорция: една част зърно, две части вода) за около 30-40 минути. След приключване на готвенето се препоръчва да изчакате десет минути, преди да го подправите, за да абсорбира добре водата. Може да се приготвя и напара или да се запича. Може да се използва и като основна съставка в салати, гарнитури или за приготвяне на вкусни ястия с риба или зеленчуци.
...Лек плодово екстра върджин зехтин с аромати на зряла маслина, напомнящи на жълто ябълка или бадемов плод.
Има мек и деликатен вкус, по-малко устойчив в сравнение с другите масла.
Идеален за всяко ястие; особено подходящ за ястия със средна структура като: ореките и рапите, боб и цикория, бели меса, напарариба, салати и т.н…...
... билки, полен, паста, риба, месо
LINEA NATURA: екстрактори на етерични масла с пара
LINEA APICOLTURA: почистващи устройства за полен, машини за производство на кремообразен мед, многофункционална инсталация за обработка на мед
LINEA CASTAGNA: инсталации за измиване, термична обработка, пастьоризация на кестени; обелване на сухи и пресни кестени
LINEA TARTUFO: инсталации за измиване, готвене и стерилизация на трюфели
LINEA LATTE E FORMAGGI: мини мандри, сушилни за сирене...
...%). Екстра върджин зехтинът е основна съставка за приготвянето на гъбите Кардонцелло, както и основна подправка за нашите салати, варени зеленчуци, супи от бобови растения, рибанапара и по-специално за "Чиаледде", типична алтамурска подготовка на хляб и други бедни съставки от средиземноморската диета.