Сицилинатурабио е земеделска кооперация, основана през 2015 г. от страстта на няколко производители, обединили се с целта да популяризират устойчивото земеделие. Компанията разполага с местна единица, където се извършват етапите на прием, съхранение, обработка, опаковане и доставка на продуктите, разположена в Капо Д'Орландо. Фирмата, съставена единствено от сицилиански производители, управлява и ...
...Аронията е плод, произхождащ от Северна Америка, особено известен със своите изключителни хранителни свойства. Принадлежаща към семейството на Розоцветните, аронията е известна и със своя стягащ вкус. Аронията е също така добра източник на витамини, особено витамин C и витамин K, освен че съдържа минерали като желязо, калций и магнезий. Тя има и противовъзпалителни и антимикробни свойства, които допринасят за поддръжката на имунната система и общото здраве.
... много храни - от риба и морски дарове до салати и плодови десерти, както и за приготвяне на сладоледи и свежи напитки.
Лимонът се използва и за терапевтични цели в борбата срещу раковите заболявания и ревматизма. Един единствен лимон съдържа 35% от дневната нужда от витамин C. Много вероятно този плод има азиатски произход, може би индийски; той е въведен в Средиземно море от арабите преди около хиляда години. В момента Сицилия е един от най-продуктивните региони за лимони.
Продуктът е наличен почти през цялата година.
...Лек плодово екстра върджин зехтин с аромати на зряла маслина, напомнящи на жълто ябълка или бадемов плод.
Има мек и деликатен вкус, по-малко устойчив в сравнение с другите масла.
Идеален за всяко ястие; особено подходящ за ястия със средна структура като: ореките и рапите, боб и цикория, бели меса, на пара риба, салати и т.н…...
... Византийците, увеличиха и се оборудваха за отглеждане на фистъци, които на острова, особено по склоновете на Етна, намериха естествена среда за буен и особен растеж. Господин Спиталери Кармело е един от производителите на фистъци от Бронте. Целта е да се популяризира нашето фистаче, да се оцени и да се обяснят разликите с това, произхождащо от други страни. Фистачето от Бронте не се пече и не се соля, за разлика от вносното, за да може хората да усетят истинския вкус.