...Слънчогледовото масло се характеризира с жълтеникав цвят, почти прозрачен, и с мек и неутрален вкус, което го прави идеално за разнообразни кулинарни приложения. Това масло е особено ценено заради високото си съдържание на полиненаситени мастни киселини, основно линолова киселина, която е вид омега-6 мастна киселина.
В кухнята слънчогледовото масло е изключително универсално. То се използва...
...Зехтинът екстра върджин на едро е известен със своите високи нива на олеинова киселина. Зехтинът е много разпространено масло, извлечено от плодовете на маслиновото дърво. Има буквално безброй приложения за зехтина, които варират от използването му в кухнята до приложения в личната грижа и сапуните. Зехтинът екстра върджин произлиза от първото пресоване и маслото остава в естественото си нерафинирано състояние. Поради липсата на рафиниране, EVO е известен със зехтините с жълто-зеленикав цвят и характерен силен аромат на маслина.