...Саламиното е един от най-популярните колбаси в Италия. Ние решихме да създадем калабрийска версия, която се отличава с яркочервения си цвят и пикантност. То се получава строго от рамото и корема на свинята, към които се добавя свинска мас, всичко нарязано на ситно отделно и след това смесено заедно с добавка на типични калабрийски подправки: черен пипер, чили и див копър. Смеската се пълни в...
... AOC (Appellation d'Origine Contrôlée), както и европейския етикет AOP (Appellation d'Origine Protégée).
Ето предложение за меню, чиито ястия ще се съчетаят перфектно с Грав Руж:
Апетитки:
- Гратон от Лормон
- Трикандили
- Великденски пастет
- Пастет от див заек по модата на Жизор
- Салам с рокфор
Предястия:
- Пържени манатарки от Бордо
- Омлет с манатарки
- Полу-сварени яйца Масена
- Разбити яйца на горски стил
- Поширани яйца без притеснение
Основни ястия:...
... аромат.
Древните корени на този колбас се намират в тосканския регион, където още през средновековието се е използвал див копър, за да замести черния пипер, който по онова време е бил много по-скъп и труден за намиране.
Терминът Finocchiona също така е записан в различни италиански речници и енциклопедии от 1875 г. Сред тях е и известният Treccani, който го свързва с определението за типичен тоскански деликатес.