... височина от 10 до 20 метра и цъфти за първи път след 20 години. След 50 години се получава максималният добив. По време на цъфтежа дървото произвежда зеленикави плодове с размерите на кайсия, които съдържат семената. Жътвата е от април до юни. Маслото от шеа се получава чрез смилане на семената и последващо пресоване. Маслото е използвано от първите жители като крем против вятър и време, а плодовата...
... съвместимост с кожата. Богато е на мононенаситени мастни киселини и е без трансмазнини. Маслото от кайсиеви ядки е много устойчиво на температура и може да се използва и като масло за пържене.
Допълнителна информация:
Маслото от кайсиеви ядки е висококачествено растително масло, получавано от ядките на кайсията. Вътрешната мека ядка, т.е. бадемът, съдържа до 35% ценна мазнина. Кайсията се състои на 65% от ненаситени мастни киселини. Те се извлекуват в предпродукцията чрез метода на студеното пресоване. Първоначално кайсиите произхождат от Азия. Там те са били култивирани преди 5000 години...
...Ето малък избор от нашите вкусове:
Амарето
Ананас
Ябълка
Кайсия
Банан
Масло
Кола
Ягода
Грейпфрут
Гуава
Мед
Боровинка
Малинка
Червена боровинка
Череша
Лимон
Мандарина
Портокал
Плод на страстта
Праскова
Сметана
Шоколад
Ванилия
Лимон
Освен известните сладки и пикантни аромати, както в течна, така и в...
... & Co. KG
Амарант - "старо зърно за нашето бъдеще".
www.amaranth-product.com
info@amaranth-produkte.eu
Ние, Amaranth Produkte GmbH & Co. KG, сме активни на националния и международния пазар на едро с амарантови продукти (маслоот амарант, брашно от амарант, амарантови сладкиши, чай от амарант, мед от амарант), както и растителни масла (маслооткайсия, маслоот нар, маслоот шипка, орехово масло и...