Комбинацията от занаятчийски умения и експертиза при производството и преработката на растителни масла прави компанията важен и надежден партньор за хранителната и козметичната индустрия, както и за фармацевтичната и фуражната индустрия.
През 1899 г. Карл Гайгер основава маслопреработвателницата в Марбах на Некар, която през 2015 г. е продадена на швейцарската група Хохдорф. Маслопреработвателниц...
... съставки да се утаят. Те след това се отделят чрез филтриране. Пресовите остатъци, които се продават като бадемова трица, все още съдържат до 10 % мазно масло. От 1 т обелени бадеми се получават около 400 л бадемово масло.
Области на приложение
Храни:
* Висококачественомасло за салати
* Поради бадемовия си аромат е подходящо за приготвяне на десерти
Фарма:
* Използва се като съставка в мазила...
...Полученото по този начин висококачествено кокосово масло се филтрира и бутилира.
Това студенопресовано, натурално кокосово масло не е рафинирано, избелено, дезодорирано или хидрогенирано и затова е с най-високо качество.
Кокосовото масло се състои от средноверижни мастни киселини. Те, за разлика от дълговерижните ненаситени мастни киселини, са по-лесно смилаеми и следователно по-добре усвоими. Освен това, средноверижните мастни киселини се използват от организма за производство на енергия. В разумни количества кокосовото масло може да подпомогне активното управление на теглото.
... съвместимост с кожата. Богато е на мононенаситени мастни киселини и е без трансмазнини. Маслото от кайсиеви ядки е много устойчиво на температура и може да се използва и като масло за пържене.
Допълнителна информация:
Маслото от кайсиеви ядки е висококачествено растително масло, получавано от ядките на кайсията. Вътрешната мека ядка, т.е. бадемът, съдържа до 35% ценна мазнина. Кайсията се състои на 65% от ненаситени мастни киселини. Те се извлекуват в предпродукцията чрез метода на студеното пресоване. Първоначално кайсиите произхождат от Азия. Там те са били култивирани преди 5000 години...