... съчетава с птиче месо, говеждо и риба. Тя има свежо-кисел вкус, който придава дълбочина на пикантни или сладки ястия. Чрез сушене и смилане на стъблата на растението се получава меко, зелено прах. Смляната лимонена трева е по-концентрирана и има по-силен вкус от свежата лимонена трева, така че бъдете внимателни с количеството на праха и го добавяйте внимателно към ястието си. Можете също така да приготвите чай от лимонена трева. На Кюрасао този чай се пие от десетилетия. Освен това, той изключително освежава дъха!
... месо, ориз, свинско. Разбира се, той не може да липсва в нито една BBQ сос и придава на соса несравним аромат. Червеният пипер не обича силна топлина, иначе става горчив. Това е типичната подправка за испанската колбасна специалитет Чоризо.
...меден ром, шоколадови и прасковени ликьори, Пачаран, Орухо, ликьори и еделбрандове от Щирия.
Испанска бира Estrella Damm, San Miguel и PAGOA. Зехтин и маслини от ограничено производство. Мариновани зеленчуци: артишок, гаспачо, пиперки Пикильо, Фабада. Съставки за паеля: ориз от Каласпарра, шафран, Бокеронес, Мохама, пастети, Пулпо ал Ахиль. Сирена, шунка и колбасови специалитети: горски шунка и D.O. Маестразго-Серано от Теруел, еленско и говеждо сушено месо...