...В устата, атаката е пълна, танините са кръгли и копринени. Цялостта е с прекрасно равновесие и финал, който продължава много приятно.
СЪЧЕТАНИЯ С ХРАНА И ВИНО
Сервирайте на 13°C за чисто удоволствие или с плато от колбаси и козе сирене.
Регион: Божоле
Сорт: Гаме Нуар – стари лози над 40 години...
...9 000 растения/ха, за да се контролира
вегетацията на сорта.
Рязане: чашовидно, много късо, позволява да се контролира добивът.
Винификация:
Беритба: ръчна.
Метод: традиционен Божоле, полусъгни, с цели гроздове.
Мацерация: 6 до 10 дни.
Отлежаване: в съд.
Дегустация:
Червено бигаро с красиви виолетови отблясъци,
този купаж освобождава сложни аромати на червени плодове
и касис, придружени от нюанси на бадем.
След ясна атака, виното запълва цялата уста.