...Сокът от зелени, незрели гроздове, популярен през Средновековието, се е върнал в изисканата немска кухня и в баровете и е на път да конкурира лимона и оцета с фината си ароматна киселина. Освен нежния си вкус, калий, магнезий и калций правят Верджус толкова ценен. Той е почти без захар и богат на полифеноли. Те действат антиоксидантно, улавят така наречените свободни радикали, имат противовъзпалително и противораково действие. Верджус е изключително подходящ за алергични и диабетични пациенти, тъй като е почти без хистамин и фруктоза.
... трева и домат. Масло с голямо тяло, с леко горчиво и пикантно усещане, което е индикативно за по-високия процент антиоксиданти (полифеноли), характерни за маслините в верижния период от сорта Пикуал. С по-високо съдържание на олеинова киселина, което го прави по-здравословно и основен компонент в ценената днес средиземноморска диета. Особено препоръчително за консумация в суров вид, за тези, които...
ПРОИЗВОДСТВО НА ИТАЛИАНСКО ЕКСТРА ВИРДЖИН ЗЕХТИН
Произведено от маслини в северна Пулия, Италия, от типични местни сортове: Coratina, Leccino, Peranzana с високо съдържание на полифеноли.
... Fenolive предлагаме продукти с нива на полифеноли 900+ (над 900), 750+ (над 750), 650+, 550+, 350+ и 250+. Зехтините с полифеноли 550+, 650+, 750+ и 900+ се предлагат в стъклени бутилки от 200ml, а зехтините с полифеноли 250+ и 350+ - в стъклени бутилки от 750ml, 250ml и 200ml. Също така, нашият натурален студено пресован зехтин с високо съдържание на сквален, произведен за кожа, се предлага под...
... постоянен надзор на опитни маслодайни техници - и всичко това от любов към зехтина. Всички зехтини са от най-висок клас, с много ниско ниво на киселинност (от 0,10% до максимум 0,18%), с огромно количество полифеноли. Неговото качество се потвърджава от присъствието в международния каталог Flos Olei - 250-те най-добри зехтина в света. Зехтините са моно сортови - тоест всеки е произведен от различен сорт...