...Зехтинът от първото пресоване, който съдържа полифеноли, е продукт, който предоставя 10 пъти повече антиоксиданти в сравнение с конвенционалните зехтини от първото пресоване. Нашият зехтин се получава директно от маслините, чрез механичен процес и студено пресоване, без филтриране и с внимателно естествено декантиране, за да не се повредят полифенолите с високо качество, получавайки се директно...
... коноп е законно в много държави.
Сред свойствата на конопеното масло можем да подчертаем високото му съдържание на есенциални мастни киселини (омега 3, 6 и 9), витамини (A, C, E и различни витамини от група B) и минерали. То съдържа също така естествени антиоксиданти като витамин E и полифеноли.
Приложенията и употребите на конопеното масло са много разнообразни. То се използва в хранителната индустрия, както за човешка, така и за животинска консумация, тъй като е богато на хранителни вещества и вкус. Също така се използва в козметиката и личната грижа.
...Нутриционно, зехтинът от първото пресоване е много ценен заради високото си съдържание на мононенаситени мастни киселини, особено олеиновата киселина, както и заради приноса си на естествени антиоксиданти, като полифеноли и витамин Е. Тези компоненти не само допринасят за вкуса и стабилността му, но също така предлагат важни ползи за здравето, като защита срещу сърдечно-съдови заболявания и...
... действие в специфични лечения.
В допълнение към ползите за кожата, маслото от лешници е богато на полифеноли, флавоноиди, танини и витамин P, които допринасят за неговото антиоксидантно и защитно действие. Това масло е популярна опция в козметични и лични грижи, благодарение на способността си да подхранва и revitalizира кожата. Неговото използване в ароматерапията също е често срещано, тъй като усилва ефектите на етеричните масла.
... линолова киселина, която, макар и в по-малко количество, предоставя омекотяващи свойства. Наличието на полифеноли придава на маслото от авокадо неговата антиоксидантна способност. То е 100% натурален и екологичен продукт.
INCI: PERSEA GRATISSIMA OIL
CAS: 8024-32-6
EINECS: 232-428-0...
...Органичен тор с растителен произход, съдържащ над 50% органични вещества, 10% аминокиселини и 15% бетаин глицин, хидролизати на протеини и микроелементи. Той подпомага по-добро качество на реколтата, както и покълването на семената, цвета и вкуса на плодовете и зеленчуците: витамини, захари, протеини, полифеноли и др. Следователно, той подобрява устойчивостта на растенията към абиотичен стрес...
...Световна новост, представена на изложението в Дубай GULFOOD-2018, където беше наградена като финалист за най-добра иновация в съставките. Неговото изключително съдържание на полифеноли, желязо, диетични фибри и растителен протеин го прави естествен суперфуд, който да включите в диетата си. Препоръчваме да го приемате в продължение на минимум 30 дни, в дози >3g/ден. Формат от 150 грама (50 дози по 3 грама)...
... сензорното качество на продукта.
Този екологичен зехтин се отличава с високото си съдържание на полифеноли, които придават на екологичния зехтин антиоксидантни свойства, защитават от сърдечно-съдови заболявания и имат противоракови качества, наред с други.
...Зехтин екстра върджин, извлечен от маслини от сорта Пикуал, отличаващ се с отличен състав на мастни киселини и количество естествени антиоксиданти. Високото съдържание на мононенаситена олеинова киселина помага за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, а ниското съдържание на линолова киселина и високото съдържание на полифеноли го правят най-стабилното масло, което съществува; това е зряло масло с голямо тяло. На вкус е балансирано в горчивината и пикантността, напомнящо на доматеното растение и зеления бадем.
...Маслиново масло от висша категория, получено директно от маслини само чрез механични процедури. Студено пресовано, Пикуал, събран през октомври.
Със златистозелен цвят, то притежава интензивен плодов аромат и цветови нюанси на зелено. Има дълготрайна устойчивост, доминирана от приятно парене, което разкрива високото съдържание на полифеноли, като гаранция за запазване на всички негови естествени...
...Caudalie Premier Cru La Créme Yeux е крем за околоочен контур, който намалява специфичните признаци на стареене в зоната около очите: тъмни кръгове, торбички, увиснали клепачи и тъмни петна. Без парфюм и тестван офталмологично. Както и продуктите от гамата, в състава на Caudalie Premier Cru Контур на Очите Виниферина, Ресвератрол и Полифеноли от грозде са неговата същност. В този случай е...
... процедури, без допълнителна обработка освен декантиране, центрофугиране и филтриране
Метод на извличане: Студено извличане
Киселинност: ≤ 0,8%
Индекс на пероксидите: ≤ 20
Ползи: Високо съдържание на витамин E, полифеноли и олеинова киселина. Това прави маслото едно от най-здравословните AOVE в света.
Вкус: Интензивно зелено, леко горчиво и пикантно, с дълготраен свеж и плодов послевкус, нотки на артишок, орехи и горчиви бадеми.
Аромат: Представя зелено плодово ухание, домат, свежа трева, артишок, зелена банан и зелена круша.
...Зехтин с отличен вкус, способен да предаде невероятен баланс между горчиви и пикантни аромати. Тази разновидност се характеризира с естествени аромати, тъй като се произвежда от маслини, свободни от пестициди и химически продукти, което предоставя на потребителя зехтин с голямо количество полифеноли, които помагат за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания и обогатяват клетките, удължавайки по този начин живота на нашите потребители.
... (витамин E, катехини и други полифеноли), го прави идеално масло за грижа за кожата на лицето, ръцете и тялото, както и за грижа за косата. Това масло е използвано от древността в Китай и Япония, където се счита за една от тайните на древните гейши. Маслото от камелия съдържа мастни киселини, които помагат за възстановяване на еластичността, баланса и мекотата на кожата. Поради това, това е масло...
...Прополисът съдържа основно полифеноли, включително флавоноиди, фенолни киселини, естери на ароматни киселини и етерични масла. Тази комбинация от почистващи вещества естествено допринася за защитата и устойчивостта на организма. Научните изследвания потвърдиха антимикробните, антивирусните, противогъбичните, имуномодулиращите, антиоксидантните и противовъзпалителните дейности, които правят прополиса...
...Плодово и балансирано масло, богато на олеинова киселина и полифеноли. МАНЗАНИЛА КАСЕРЕНЯ: Масло, произхождащо от маслинови дървета в планината, с интензивни аромати на зелена банана, зелена ябълка, лайм, много свежо на вкус, сладко и много балансирано в горчивина и пикантност. Моноваритетно. Спечелило първа награда за най-добро масло от местна сорт в регионалния конкурс Сан Антон 2015/16. ПИКУАЛ...
... TellusMagna сме наясно, че тайната на добрия зехтин е в маслините с най-високо качество, извлечени директно от дървото в момента на узряване. Тогава съдържанието на полифеноли, отговорно за свежите аромати и плодовите вкусове, достига своята пълнота. Зехтинът TellusMagna, 100% натурален сок, се произвежда само от маслини, извлечени директно от дървото в момента на узряване, и е продукт, който е внимателно...
... мед, без пестициди, с висока ензимна активност, богат на разнообразни полени и общи полифеноли. Произведен е в ограничени и номерирани опаковки; не е бил нагряван по никакъв начин, изработен в съответствие с европейските стандарти за качество на меда Директива 2001/110 ЕО и с разрешен здравен регистър. Ще се радваме, ако ви се струва интересно, да се свържете с нас, за да можем да ви изпратим проба, която да потвърди и разшири изложеното по-горе. Благодарим предварително за отделеното време и ви поздравяваме, Гема Табоада. В Паймого на 14 декември 2016 г.
... начин за околната среда в Сиера Морена в Кордоба. Вариантите на тези маслини са Пикуал, Арбекина и Невадило Негро (последният е местен и уникален за тези земи). Получената смес е била изследвана от най-престижните учени, които заключават, че това масло предлага най-много ЗДРАВНИ СВОЙСТВА, благодарение на високото си съдържание на полифеноли (естествени антиоксиданти), което може да е три пъти повече от това на други масла от същата категория.
... трева и домат. Масло с голямо тяло, с леко горчиво и пикантно усещане, което е индикативно за по-високия процент антиоксиданти (полифеноли), характерни за маслините в верижния период от сорта Пикуал. С по-високо съдържание на олеинова киселина, което го прави по-здравословно и основен компонент в ценената днес средиземноморска диета. Особено препоръчително за консумация в суров вид, за тези, които...