... за лична консумация, след което продават директно излишъка си. Смесването на различни гранати и техниката на готвене, която е по-бърза или по-бавна, позволява получаването на меласа с различна киселинност/сладост. Това е занаят.
Използване:
Тя се използва често в иранската и ливанската кухня.
В кухнята може да се добавя към месо в сос, в дресинг, върху пюре от пащърнак (или други кореноплодни зеленчуци).
Бидон: 20L...
...Сосът маскарпоне росо е кремообразен сос на основата на червено маскарпоне, поръсен с малки парченца билки и зелени зеленчуци. Този вкусен сос е лесен за използване и съхранение благодарение на своята високоефективна опаковка, която стои изправена и позволява загряване на съдържанието в микровълнова фурна. Съхранение: При стайна температура за 24 месеца. 3 дни в хладилник след отваряне на опаковката.
... в сос, фоа гра, Бофор д’Алпаж
Съвет на енолога: сервирайте на 12°C
Алкохолно съдържание: 12,5°
Време за съхранение: над 10 години
Опаковка: Картон с 6 бутилки по 75cl
Домейн: Клод Кенар и Синове
Апелация: Шинан-Бержеон
Реколта: 2017
Сорт: Русан
Култура: Биодинамика
Етикет: Контролирано наименование на произход...
...Тук имаме преработен червен, който е малко избледнял с лекото си въздействие от оризовия флок. Джинджифилът перфектно допълва ориза с легендарната си хармония. Почти пиперлив, имаме усещането, че има смес от цитруси, но не, джинджифилът заема място под завивките, но ни харесва, че е там! И ние се наслаждаваме! Моята приятелка се гримира с него:
Съчетание: пържени ястия като цяло, месо или риба, придружени от пикантен и/или силен сос. Всъщност, моята приятелка се вписва навсякъде, невероятно е; с или без грим. :p...
...Пиперът д'Еспелет A.O.P. е червен пипер с плодови нотки и с характерна, но лека пикантност, типична за френската кухня, а по-специално за баската кухня.
Желето от пипер д'Еспелет е сладък и ароматен сос, напомнящ на желе от касис с леко пикантен вкус, който перфектно ще допълни вашите меса, сирена и фоа гра. Това е водещият продукт на Сарта в края на тази година.
Пиперът д'Еспелет е мексикански...
...Това е хармонична смес от няколко подправки, основните от които са: кориандър, чесън, куркума, мента, червен пипер и сол.
Използвания на подправки за месо в кухнята:
Независимо дали са печени на тиган, във фурна, на барбекю, в сос, бульони или под всякаква форма на готвене, тази смес е перфектна! Намажете месото с масло (зехтин) и добавете подправките преди готвене.
Ползите от подправките за месо:
Тонизиращи и антиинфекциозни, антибактериални. Богати на витамини.
Антиоксидантни, противовъзпалителни, улесняват храносмилането.
Отличен източник на желязо, магнезий, протеини, манган, минерали, мед и др.
... подправени с меки подправки и ванилия. След това преминава към нотки на пиперливи подправки и розови ягоди. В устата атаката е кръгла и плътна, с подправкови нотки, след което преминава към вкусни нотки на черни плодове и дървесни нотки, които поддържат красива и дълга финал.
СЪЧЕТАНИЕ ХРАНА-ВИНО: Червени меса, меса в сос, гъби, сирена
СЕРВИРАНЕ: 18-20°C
СЪХРАНЕНИЕ: Да се пие сега или ще продължи да се подобрява в следващите 5 години...
Burçak Baharat е известна турска компания с дълга история. Ние се специализираме в производството и експорта на разнообразие от подправки (от 100 грама до 25 кг), включително червен пипер, кафе и сладкарски продукти (разбита сметана, какао, сладка ванилин, бакпулвер, шоколадов сос, разновидности на нишесте), нар сироп, ябълков оцет и винен оцет, както и ароматизирани напитки. Ние сме...