...Брашното от сладки картофи е богато на хранителни вещества, фибри, антиоксиданти и не съдържа глутен. То е много добра алтернатива на традиционните брашна.
Естествено сладко, то подобрява ястията, придавайки им повече вкус и оранжев цвят.
Може да се използва в много хранителни приложения: хлебни изделия, сладкарски изделия, супи, сосове и др.
...Нейната плът, в дълбок оранжев цвят, е едновременно сладка и вкусна. Благодарение на сладкия си вкус и яркия си цвят, тя добавя нотка сладост и цвят на ястията.
... плантановата банана са многобройни.
Musa paradisiaca всъщност е плод, който се консумира като зеленчук, тъй като вкусът му е по-близък до този на сладкия картоф, отколкото на банан. Може да се вари, да се пържи или да се запържва в тиган. Възможно е също така да се запази кожата й, за да се пече на фурна. Плантановата банана се използва основно за гарниране на ястия с месо, пиле, риба, но също така и за къри, пикантни сосове и кокосово мляко...