...Грейпфрутът е един от най-разпространените цитрусови плодове в напитковата индустрия. Самостоятелно или в комбинация с лимон или портокал, ароматът на грейпфрут придава освежаващ и стимулиращ вкус.
...L'Armagnac Castarède - 2003 е истинско съкровище за любителите на армянското. Тази реколта, отлежала в дъбови бъчви, предлага леко медена и блестяща слама. В носа разкрива свежи аромати на вишня и ангелика, докато на вкус се отличава с перфектен баланс и дълготрайност. Вкусът на свежа круша и цитруси, особено грейпфрут, се смесват хармонично, за да предложат незабравимо вкусово изживяване...
...Лимонада, пълна с тонус, с вкус на розов грейпфрут. газирана вода, захар, киселинност, лимонена киселина, естествен аромат на грейпфрутс други естествени аромати, стабилизатор (E445), оцветители (E133, E129 може да има нежелани ефекти върху активността и вниманието на децата)...
... шарантезка традиция предлага свежа, жива и плодова нотка на круша. Леко дървесен и придружен от цветни аромати, той е идеален за приготвяне на коктейли.
ACCORD METS / COGNAC :
Да се насладите в коктейли или на аперитив с тоник или джинджифилова бира. Перфектно се съчетава с гравлакс от сьомга, дресинг от джинджифил и супрема от розов грейпфрут.
...Виното: Това красиво бяло вино от Прованс, произведено от Domaine Figuière, ни пренася веднага в един изразителен и игрив аромат! То предизвиква аромати на плодове, като грейпфрут и лайм, както и бели цветя (жасмин) и екзотичен нюанс. Освежаваща жизнерадост съпътства всичко това и прави това красиво вино идеално за аперитив, на морски дарове или с пресни сирена!
Съдържание: 75cl
Тип: Бяло вино
Сорт: Rolle
IGP: Средиземно море
Съхранение: Да се пие веднага и да се съхранява до 2026
Температура на сервиране: 8-10°C...
...В устата се усещат плодови нотки, особено грейпфрут, заедно с пикантен нюанс на мента. Завършекът е доминиран от подправки, с черен пипер и джинджифил.
...CEPAGES : Sauvignon 80% Chardonnay 20%
Méthode de vinification : Поддържане на ниска температура за насърчаване на изразяването на ароматите на гроздето. Отлежаване в съд 6 месеца върху фини утайки.
OEIL : бледожълт, прозрачен с блестящи зелени отблясъци
NEZ : интензивност на цитруси с аромати на акациеви цветя
BOUCHE : Ясна атака, меко средно, където се усещат грейпфрут и лимон, финалът е...
... от теменужки, ликьори от кестени, ликьори от кумел. GUIGNOLET от АНЖУ, супи от Сомюр, кремове от праскови от лозе, кремове от червени плодове, кремове от грейпфрут, оригинален тройно сек COMBIER, ROYAL COMBIER. Производител на сиропи от червени плодове, сиропи от орехи, подправки и билки, цитрусови сиропи, екзотични сиропи, освежаващи сиропи. Производител на био ракия, био сиропи. Крем за намазване с карамел, конфитюр от шалот, конфитюри от портокали. Посещение на дестилерията от април до октомври. Внимание, прекомерната употреба на алкохол е опасна за здравето.