... други хранителни специалитети.
Франция е известна със своята гастрономия и нашият регион Югозапад е един от най-признатите за своите разнообразни и вкусни ястия. Нашето семейство е ангажирано от 1993 г. с приготвянето на вкусни ястия за нашите клиенти.
Ние сме посветени на това да подчертаем свежите и домашно приготвени продукти от нашия регион. Фоа гра, черен суджук, магрет от патица... Но най-вече...
Основана през 1993 г., Maison Mayté е традиционна баска месарница.
Maison произвежда широка гама от сухи колбаси от Страната на баските: шунки, салами, сухи наденички, плоски или навити коремчета, чоризо, сухо лоумо... Maison предлага също така своите специалитети на основата на патица (фоа гра, магрети, конфити, рилети, пастети от фоа гра), свинско (баски пастет, баски пастет с пипер от Еспелет...
DROSERA GOURMANDE е компания, специализирана в ръчното производство на регионални хранителни специалитети.
DROSERA GOURMANDE произвежда множество храни на основата на патица, като фоа гра, блокчета фоа гра, мусове от фоа гра, гизери, конфити, магрети от патица и др.
Компанията предлага също трипоу, колбаси, пастети, фритони, касулети, галантини, терини за аперитив и терини от дивеч.
Къщата CONQUET е специализирана в гастрономските традиции на Обрак.
Къщата произвежда така колбаси, консерви и много меса и специалитети на базата на чистокръвно говеждо от Обрак, свинско, агнешко от Авейрон и телешко.
Компанията произвежда също така готови ястия, субпродукти, алигот и местни сирена като том. Готовите ястия, предлагани от Къщата, основно са трипоу, зеле с плънка и авейронски фарцуси с сини сливи.