LAHN (Лаборатория за анализ на натурални масла) е специализирана в контрола на качеството на натурални масла и шафран. Ние изготвяме доклади за съответствие във връзка с нормите AFNOR, ISO, CODEX, Фармакопея или европейски регламенти.
Контролът на качеството на зехтините позволява установяване на съответствието VIERGE EXTRA, задължително за търговията със зехтини съгласно регламент CE 2568/91. Ни...
...Описание :
Жълтият лен, известен също като златен лен, е сорт маслодайно семе, признат за своите ползи за здравето благодарение на високото си съдържание на омега-3 мастни киселини, фибри и протеини. В сравнение с кафявия лен, жълтият лен има леко по-сладък вкус, което го прави предпочитан съставка в кулинарните приготовления. Използван както в човешкото хранене, така и в козметичната и хранителната индустрия, жълтият лен е ценен за своята универсалност и хранителни свойства.
Произход : Украйна.
...Пиниевото семе е благородно маслодайно семе, благодарение на деликатния си вкус, но също така и защото дървото расте в терени, които затрудняват отглеждането и торенето, а също и защото реколтата често се събира на ръка. То също така е трудно за намиране, тъй като дървото започва да произвежда пинии едва от 25-ата година.
Елегантно и изтънчено, с форма на торпедо, италианското или португалското...
... намаляване на нивото на „лошия“ холестерол. Това е хранителна закуска, която потиска чувството на глад.
Бадемът (в този втори смисъл) е маслодайно семе с бледа, хрупкава плът, сладка или горчива (за дивите бадеми). Дълъг и сплескан, с остър край, носещ зародиша, той е покрит с леко кадифена кафява кожа. Когато тази кожа бъде внимателно отстранена, бадемът се нарича обелен.
...Сусам (Sesamum indicum) е едногодишно растение от семейството на Педалиаците, широко отглеждано заради семената си. То вероятно е било опитомено в подконтинентална Индия и е възможно да е първото маслодайно растение, което е било отглеждано. Сусамът се отглежда основно в тропическите, субтропическите и топлите умерени райони на Африка (Судан) и Азия (Индия, Мианмар). Той се развива активно в страните от Субсахарска Африка поради лесното си отглеждане и ниските производствени разходи.
Богат на микроелементи
Богат на калций
Богат на фосфор...
...dulcis, и горчивият бадем, Prunus amygdalus var. amara, като последният се счита за токсичен поради съдържанието си на цианидна киселина. Това е маслодайно семе, т.е. богато на липиди и често се нарича "маслодайния сух плод". Ако бадемът бъде събран преди узряване, кожата му е все още зелена, известният бадемов зелен цвят. Така зелените и пресни бадеми имат нежна и млечна сърцевина с деликатен вкус. Във Франция те се събират през юни и юли.
След като напълно узрее, бадемът става сух и се прибира.